Få det meste ut av førsteåret
(nei, ikke bare festing!)

Vi har snakket med mange studenter i det siste, og de aller fleste sier det samme: Utnytt den ekstra tiden man har i løpet av de første par semesterene (det blir som regel mye mindre fritid på de neste årene, med enda flere "deadlines").

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Det nytter lite å bo i en av verdens mest livlige byer hvis man ikke har tid til å utnytte det den har å by på. Selvfølgelig skal studiene komme først, men det er som regel i løpet at de første semesterene at man har mest fritid til å både knytte viktige kontakter for senere i studiene eller når man skal starte karrieren, og for å utforske det denne fantastiske byen og resten av landet har å by på.

Hvis du har lyst å få erfaring med digital publishing, journalistikk, foto og video: Bli en skribent og bidragsyter hos oss!

Nå er framtiden for ett sekund siden

Flere av "ekspertene" ovenfor ga uttrykk for at de skulle ønske de gjorde mer førsteåret, det kan være alt fra å være sosial eller skolearbeid, til å oppleve byen og se resten av landet.

Man kan være kresen

Det er noe som skjer i London hele tiden, de største bandene spiller her, flere lag i Premier League og flere utesteder enn man kan nevne. Dette kan bli dyrt (hvis man absolutt må få med seg alt), men det gjør det også lettere å velge hva man egentlig vil gjøre. Vil man dra ut på stampuben fredag og lørdag (bruke £40-£50) eller vil man oppleve Kings of Leon på Wembley (ok, utdatert band, men første som i hodet akkurat nå) til samme pris?

Vær aktiv

Som regel har man mer fritid tilgjengelig i løpet av det første året: bruk denne tiden til å gjøre noe (ikke bare festing:p ). Hvis man har tid og mulighet, ta en dagstur til en av de mange fantastiske stedene rundt London, trenger ikke være så dyrt heller. Eller hva med å bli med i en klubb? Her finnes klubber til det meste, alt fra boksesjakk (ja, boksing kombinert med sjakk) eller fotballspilling, dette er både billig og veldig sosialt slik at man treffer enda flere mennesker.

Boost karrieremulighetene ved å ta del i åpne dager på skolen og vær kontaktsøkende med bedrifter som kan være spennende for framtiden. De fleste firmaer som tar del i disse er interessert i talenter som viser engasjement, og det kan være gode muligheter å få uplassering allerede samtidig som man studerer.

Åshild gjorde seg bemerket på en åpen dag på Roehampton universitetet og fikk kontakt med blant annet Rose Keen i Haymarket (et stort internasjonalt medieselskap), som igjen førte til at hun ble tilbudt flere perioder for utplassering (og det blir nok flere).

Bildet er "staget" og Åshild var ikke helt fornøyd med fotografen:-) Men det viser godt hvor gøy det kan være å vise litt engasjement.

Bildegalleri