Hvordan søke på universiteter i London
En enkel gjennomgang....

Det er ganske stor forskjell på søknadsprosessen til universiteter i London, sammenlignet med Norge. Vi har fått hjelp av tidligere norske studenter som har tatt hele eller deler av utdanningen i England og London.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Noe som er viktig og vite før du søker, er at søknadsprosessen til universiteter i London eller England generelt er veldig anderledes fra Norsk universitet. Begge krever selvsagt innsendt vitnemål, men når du søker deg inn på universitet i England må du skrive et såkalt 'Personal statement'. Her skriver du først litt om deg selv, men ikke noe personlig. Kun navn, alder og lignende. De er ikke interessert i og høre noen ting om deg som enkeltperson.

Utdyp hvorfor du søker valgt studie

I neste seksjon skriver du hvorfor du vil studere ditt valgte studie. Du skal skrive et paragraf om dette, å skrive for eksempel: ''I am interested in criminology'' holder ikke. Om du ikke viser stor interesse med begrunnelser for ditt valgte fag vil du bli sett som en lite verdig kandidat. Nevn gjerne eksempler av hva slags temaer du gleder deg til å studere nærmere, de vil se at du allerede har gjort research og vet hva du har i vente.

Formelt personlig brev

I neste paragraf skriver du om hvorfor de burde være interessert i ha deg som student ved deres universitet. Altså hvordan du er som student, uten å nevne noe om studiet i seg selv. Skryt av deg selv, men ikke for mye og igjen ikke vær personlig. Et 'personal statement' er ett veldig formelt brev. Om ditt 'personal statement' er bra gjennomført kan du fortsatt komme inn på ditt ønskede studie selv om dine nåværende karakterer er litt under gjennomsnittelig opptaktskrav. Et godt tips er å kontakte 'Across the pond'. De er til for å gi veiledning til individer som vil studere i England. Du kan spørre de om hva som helst du lurer på angående flytting, opptakskrav, personal statement og lignende. Dette er litt som å skrive et cover letter når man skal søke på jobb i England/London.

Få hjelp og vurdering av din søknad

Du kan også sende ditt personal statement til din kontakt person i Across the Pond, og få kommentarer på hvor bra eller dårlig det er og hva som må endres. Så det anbefales at du begynner å skrive ditt 'personal statement' så fort du tenker på å søke eller har søkt. Du må også regsitrere deg i UCAS sine hjemmesider. Her vil alle universitetene du søker på komme opp med sitt tilbud eller avslag når de har behandlet søknaden din. (Du kan søke på opptil fem forskjellige universiteter).

Det er anbefalt at du ikke nevner navnet på universitetet du helst vil inn på i ditt personal statement, siden du mest sannsynlig vil søke på flere enn ett for å sikre deg en plass. Om du for eksempel får tilbud av tre av dine fem valgte universiteter avslår du to av de uten begrunnelse gjennom UCAS. Om du senere angrer av en eller annen grunn, eller ikke trives på ditt valgte universitet kan Across the Pond også hjelpe deg med å bli overført til et annet universitet. Alt dette høres nok veldig slitsomt ut, og prosessen er lang men det er veldig enkelt med Across the Pond sin hjelp! Jeg anbefaler virkelig å gjøre dette, enda om bare for ett år.

Håper dette besvarer noen spørsmål noen som eventuelt tenker på å studere i London skulle ha! Vi vil bli ufattelig glad hvis du skriver en kommentar under, eller stiller noen spørsmål!