Studere i London: Erfaringer, tips og råd - alt man trenger vite

Informasjon og råd om det å studere i verdens beste studieby. Universiteter, priser, inntakskrav og muligheter

London er den byen med flest annerkjente (og beste?) universiteter og studiesteder i hele verden. Hvis man da i tillegg legger til alt det byen har å by på av karrieremuligheter (og ikke minst til uteliv og ting å gjøre), så er det lett å forstå hvorfor London er et veldig populært reisemål for studenter som skal ta høyere utdanning.

Beste studieby i verden! Eller...

London er byen med flest annerkjente universiteter i hele verden, noe som gjør at når det kommer til det akademiske er det få steder som kommer i nærheten. Men, det er utrolig dyrt å studere her, spesielt når det kommer til husleie og skolepenger, noe en vanskelig pund/kronekurs i de siste årene ikke har hjulpet til med (bedre tider på gang?).

Hvis man er så heldig at man kan se bort i fra det økonomiske er dette et paradis for studenter:

 • Vanvittige nettverks-, yrkes- og utplasseringsmuligheter
 • Studiemuligheter i alle mulige retninger, mange universiteter i verdensklassen
 • Utrolig mye kult å gjøre på fritiden
 • Kort og rimelig reisemuligheter når man har litt hjemlengsel eller for besøk (kanskje ikke så billig opp til nord)
 • Ingen spesielle språk/kulturbarrierer

Utnytt fritiden til mer en puber og barer

Studenter har et rykte på seg til å tilbringe mye tid på sosiale sammenkomster hvor det ofte inkluderer mye drikking. Hvis man studerer i London blir det ikke spesielt mindre av dette, man skal jo tross alt bli kjent med nye mennesker, utforske den nye byen og bydelen man bor i og campus florerer av såkalte promotere fra utesteder med vouchere for gratis ditt og datt, noe som gjør at det blir nesten litt vanskelig å si nei til en liten fest, selv om det er mandag og man egentlig burde gjort ferdig innleveringen med frist neste onsdag.

Det er utrolig viktig å komme inn i nytt miljø med nye mennesker for at studietiden og tiden utenfor skolen skal bli enklere og bedre, men London er en by hvor man kan ta del i så utrolig mye, så det er nesten dumt å kaste bort tiden på fester hver eneste uke.

Alle universitetene har egne idrettslag (både lagsporter og individuelle idretter) hvor man kan bli kjent med nye medstudenter som har samme interesser som seg selv. Disse er som regel til en veldig redusert pris eller til og med gratis for noen aktiviteter.

I vår storbyguide over London kan man bla igjennom, søke eller benytte våre interaktive kart for å finne ting å gjøre her i byen. Vi har i tillegg inkludert egne filter for å enkelt finne fram til det som passer for hver enkelt dag, hva man er keen på å gjøre og hvem man tenker å gjøre dette sammen med.

Velge bosted for studietiden

De fleste studentene vi har vært i kontakt med anbefaler at man bor på campus første året hvis man ikke reiser sammen med noen man kjenner og er delvis godt kjent med byen allerede. Etter første året er det veldig vanlig å bosette seg sammen med venner i bofellesskap (Det er nok litt for dyrt for de fleste å leie egen hybel eller leilighet alene).

Det er også mange bofellesskap som har ledige rom hvor man kan flytte inn sammen med et eksisterende fellesskap. Her flytter man inn sammen med noen som allerede kjenner byen og man har muligheten til å komme inn i et miljø fra første dag man kommer til London.

Det er viktig at reisen fra der man bor til studiestedet ikke er for lang, det gjør det enklere og mindre stress med å komme seg rundt med offentlig transport. London er en veldig dyr by å bevege seg rundt i, samtidig tar alt mye lengere tid siden det er så j#vla mye folk over alt (les våre tips om hvordan man får det meste ut av bussene, tuben og billetter til disse)

Lytt til erfarne fjellfolk studenter

Selv om vi forsøker å dekke så mye som vi kan på våre sider kan det være at vi har glemt eller ikke tenkt på noe som bør være med. Hvis det er noe man lurer på kan man spørre i vår facebookgruppe sende en epost, eller så kan man sjekke ut sidene til ANSA (de har også en facebookgruppe), eller en av de norske foreningene i London som kan være behjelpelige. Hvis man har spørsmål angående lån og stipend er det best å ta dette direkte med Statens Lånekasse for siste oppdateringer og frister, vi har satt sammen et par sammendrags artikler angående dette.

Er du klar og forberedt?

Hvis man har blitt akseptert til en av de mange lærestedene og universitetene er man allerede godt på vei og mest sannsynlig klar til å fortsette læringen, men er du klar til utfordringene med å bo og leve i en så stor by som London? På våre sider har vi satt sammen tusenvis av tips og råd for nettopp dette, i vår London Guide finner man informasjon om det å oppleve byen, mens på Nordmenn i London sidene finner man mer informasjon rundt det å leve byen, det kan være praktisk informasjon om beste mobilabonnementer, hvordan man registrerer seg for fastlege osv.

TIPS: Test dine Londonkunnskaper med en av våre LondonQuizzer!

Åtte gode grunner til å studere i London

 1. London er førstevalget for over 100 000 internasjonale studenter som ønsker å studere i utlandet. Disse studentene kommer fra over to-hundre forskjellige land, noe som gjør byen til en virkelig global og mangfoldig by.
 2. Det finnes over 45 universiteter og læresteder i og rundt selve byen
 3. Flere av de beste og mest annerkjente skolene i verden ligger i London, deriblant fire av de 40 beste på den annerkjente THE listen (Times Higher Education)
 4. Man kan velge blant over 30 000 studieretninger, klasser og kurs
 5. Over 70 Nobelpriser har blitt utdelt til studenter og ansatte på London-skolene
 6. Med over 120 forskjellige bibliotek er det er vanvittig godt utvalg av leselektyre og oppslagsverk. Spesielt hvis man i tillegg tenker på at British Library med over 150 millioner bøker, er med blant disse.
 7. Hvis man ønsker å utvide horisonten med besøk på et museum eller galleri, da har man over 1000 forskjellige store og små å velge fra - det beste er at de fleste av disse er gratis å besøke!
 8. Det er så mye tilbud på ting å gjøre at man må være passe på at man får unnagjort skolearbeidet. Blant annet finnes det over 100 kinoer, over 100 forskjellige parker og hager, sykt mange utesteder og restauranter, i tillegg til andre aktiviteter og opplevelser.

Fordeler med å studere i en global by

Å være student i en så global by som London har med seg mange fordeler både for trivsel og framtidig karriere.

Nettverk av venner

Mange ser ut til å tro at det er forskjell på profesjonelle nettverk og venner/bekjente, det er det også til en viss grad - men hvis man studerer (eller jobber) i gode omgivelser, ender det oftest med at man skaper et nettverk av venner/bekjente man kan jobbe og utvikle seg sammen med.

I tillegg til å skape nye kontakter igjennom miljøet rundt universitetene, kan man utvide med å ta del i Nordmenn i London sine arrangementer, bli med i den norske klubb eller kanskje NORA eller ANSA er mer passende for deg? I alle kan man skape bekjentskap med andre nordmenn som bor i London, enten for karriere, studier eller opplevelser.

Det koster en del - men man kan få en del støtte

Som student i London betaler man som regel fullpris på skolepenger som betyr at det fort koster noen hundretusen kroner å ta en bachelor-/mastergrad her (I tillegg kommer vanlige utgifter). I tillegg har ikke kronekursen i de siste årene gjort det billigere, men på den positive siden har Statens Lånekasse godkjent over 50 læresteder i og rundt London for stipend og studielån.

Agenter og konsulenter

Mange av de mest internasjonale studiestedene bruker studentagenter og konsulenter for å markedsføre sine tilbud til norske studenter. Et av disse er det annerkjente og populære Accross the Pond, som blant annet blir brukt av mange av studentene vi har vært i kontakt med.

Studieorganisasjoner og nettverk

I tillegg til å benytte Nordmenn i London kan det være svært nyttig å være medlem i ANSAs lokallag for London som er svært behjelpelige med mye av det som omhandler å studere her. I tillegg kan det være smart, spesielt første året, å være medlem i de norske gruppene som de største universitetene har for norske studenter, eksempel Norwegian Society for Roehampton University.

6 Resultat - Viser 1 - 6  
 
Ordne 
 
Grove house campus for University of Roehampton
Roehampton University
en favoritt blant nordmenn
 

Hemmelig innhold! Disse sidene har innhold som kun er synlig for innloggede medlemmer.

 
Maria leker seg litt og skriver på en banan
Få det meste ut av førsteåret
(nei, ikke bare festing!)
 
 
6 Resultat - Viser 1 - 6