Renée Mari Salamonsen: annerledes og uredd

OPPDATERING: Dette er en artikkel publisert i 2014: ANSAs lokalleder Renée Mari Salamonsen er snart ferdig med utdannelse i London. I tillegg til å lede den norske studentorganisasjonens London-lag, har hun engasjert seg sterkt i både studier og administrasjon ved det som er kjent som ”verdens mest internasjonale business-skole”. I fremtiden ser du henne gjerne som leder i et stort internasjonalt selskap.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

I denne utgaven av fremtidens ledere har vi snakket med Business-studenten Renée Mari Salamonsen som studerer ved Hult International Business School her i London. Dette er en ung kvinne som garantert kommer til å nå langt, uansett hvilken vei hun velger i framtiden.

Oppdatering

Denne artikkelen ble publisert i 2014 og var en del av "gamle" Nordmenn i London magasinet. Så statuser og roller har endret i løpet av den tiden. Denne artikkelen var en av de mest populære med over 800 likes, 40 000 visninger og utrolig mye tilbakemeldinger til både Norlon og Renee.

Annerledes og uredd 

Renée har ett år igjen av bachelorgraden i International Business ved Hult International Business School, og er snart klar til å erobre verden litt etter litt. Første stopp er San Fransisco, hvor hun skal tilbringe seks måneder på utveksling.

Renée beskriver seg selv som annerledes og uredd. Hun er verdensvant, og har reist mye allerede fra ung alder. Hun lever mer i nået enn noen andre hun kjenner, men samtidig er hun fremtidsrettet og vet hva hun vil. 

”Man må se på reising som en investering. Om du har lyst på en internasjonal karriere, vil jeg absolutt anbefale å gå på en internasjonal skole. Man må komme seg ut og tørre og være annerledes. Det er gjennom erfaringer og møter med ulike kulturer at man utvikler seg og skjønner de små, men helt essensielle forskjellene mellom deg selv og andre, og hvordan du blir oppfattet.”

Drømmer om eget firma 

Renée kommer fra en familie som har jobbet mye med gründervirksomhet og som selvstendig næringsdrivende. Hun ønsker å fortsette i disse fotsporene, og drømmer om å bli toppleder i et internasjonalt selskap, og få seg eget firma på sikt. 

Jeg vil jobbe for saker jeg brenner for, som er fornybar energi og fornybar business. For meg er det å studere International Business derfor et riktig valg, og et viktig valg.”

Hun synes business-verdenen er fascinerende, men skulle ønske det fantes en løsning for å unngå at store selskapers suksess skal gå på bekostning av de mindre firmaene.

”Business-verdenen er ikke lagt opp til at små firmaer skal klare seg. Jeg vil bidra til å snu denne trenden, og starte en business som kan gå foran som et eksempel på at det er til alles interesse at vi begynner å tenke nytt og gå sammen og støtte hverandre.”

Gjennom studiene ved HULT blir hun godt forberedt på business-verdenen som venter henne.

”Fagene adresserer internasjonalitet, kulturelle dimensjoner og businessmodeller fra forskjellige land. Vi lærer av hverandre og får oppgaver som må løses ved bruk av internasjonale forhandlingstaktikker.”

Verdifull ledererfaring i ANSA

Selv om studiene forbereder henne på å jobbe innen business, understreker hun også viktigheten av å skaffe seg arbeidserfaring. Studiene har derfor gått hånd i hånd med erfaringene hun har fått som leder i ANSA. 

"Tidsmessig går jo noen ganger det ene utover det andre, men jeg har en sånn driv og avhengighet, så desto mer jeg gjør for ANSA, desto bedre føler jeg at jeg får det til på skolen." Foto: Knut E. Henriksen

”Jeg plukker opp erfaringer her og der. Tidsmessig går jo noen ganger det ene utover det andre, men jeg har en sånn driv og avhengighet, så desto mer jeg gjør for ANSA, desto bedre føler jeg at jeg får det til på skolen.”

Hun har sett umiddelbare fordeler ved å lede ANSA London, som med langt over 500 medlemmer er Storbritannias største lokallag. 

”Jeg har opplevd vanvittig mye kult ved å være med i ANSA, og fått et enormt selvtillitsboost. Jeg har fått et enormt nettverk, mye god erfaring og har blitt mye mer stødig som leder og stødig i forhold til at jeg har tro på egne meninger og klarer å skape handling av visjon.”

Hun har også lært seg at det er greit å gjøre feil.

”Jeg stikker jo nesa fram, og er ikke redd for systemer eller byråkrati, og da hender det jo av og til at du står der med nesa i veggen og lurer på hva som gikk galt. Innen business og ledelse er det er mye mental jobbing med ideer. Om folk ikke liker ideene dine, må man bruke feedbacken til å forandre og forbedre dem. Det er ikke meningen det skal være lett, det er en del av gamet.”

På spørsmål om hun ville blitt involvert i hovedstyret til ANSA om hun hadde fått muligheten til det, svarer hun klart ja. 

”Det er tøft å være ung og organisert, og det er tungt å kjempe for forandring. ANSA gjør et utrolig viktig arbeid med å få igjennom saker i regjeringen, så hvis jeg fortsetter å være student og holde meg på ett sted, så ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å slutte i ANSA om jeg har muligheten til å fortsette å bidra i organisasjonen.”

Hva er Framtidens Ledere?

Dette er en artikkelserie hvor vi intervjuer noen som har det som trengs for å nå langt. Er du eller kjenner du noen som passer i denne serien? Det kan være noen som:

  • er student og som viser stort potensialle
  • allerede er i gang med karrieren og opplever stor framgang
  • har eller skal starte egen bedrift i London (eller med London som hovedmarked)
  • er en framadstormende artist (det kan være kunst, musikk osv)

Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., send en melding på Facebook eller bruk skjemaet på Framtidens Ledere siden om din fantastiske kandidat!

Student i London?

Da er det absolutt verdt å vurdere å bli medlem i ANSA. Du kan finne de på ansa.no og selvfølgelig på facebook. I tillegg kan du bla igjennom og lese våre artikler i studere i London seksjonen.

”Man blir ikke lei av London!”

Det var tilfeldig at Renée endte opp i London. Valget av studieby ble tatt først og fremst på grunn av skolen, men hun har forelsket seg helt i byen. 

”Jeg gleder meg til nye opplevelser og impulser i San Fransisco, men kommer til å savne pulsen i London. London er en spesiell by. Folk går litt rundt i svime og har ikke helt peiling på hva de driver med, men alle har troen og håpet og bærer på sine små drømmer - det er nesten euforisk. Jeg liker det og synes det er kult, men også litt frustrerende til tider, og av og til så føler du at du bare har lyst til å rope høyt. Det er så mye forskjellige folk her, så man kan være seg selv, for alle er så rare uansett. Det er mye å gjøre her, så man blir ikke lei av London.”

Til tross for kjærligheten for London, er det ikke så nøye for Renée hvor hun ender opp etter å ha fullført studiene. ”Jeg lager meg et hjem der jeg er, og liker å tappe litt av den energien forskjellige steder har å tilby. Det viktigste er å ha lidenskap for det man gjør.” Lidenskap har hun massevis av, og det kommer hun til å dra nytte av i fremtiden, enten vi ser henne i ANSA-styret eller som toppleder i eget firma. 

Bildegalleri