Ting du bør avklare med megleren
Det kan spare deg mye frustrasjon og penger!

Unngå dyre og tidkrevende konfrontasjoner med megleren ved ut/innflytting av leiligheten/hybelen.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Mange av oss føler oss trygge når man bruker en eiendomsmelger når man skal leie leilighet, men det er noen spørsmål du bør spørre og få avklart før du skriver under på en potensiell leiekontrakt i London.

Dessverre så er det slik at det er mange eiendomsmeglere som har dårlig rykte, og spesielt i denne byen, og det kan være vanskelig å vite hvilke man kan stole på og som er gode.

Det kan være lurt å spørre disse spørsmålene skriftlig, f.eks ved en epost.

Hvilke gebyrer og avgifter må jeg betale?

Forsikre deg om at alle beløp er avklarte og oppgitt før du signerer kontrakten, dette kan være administrasjonsgebyr, kredittsjekk, vasking og alt mulig rart som de kan finne på å legge til. Dette gjelder også council tax (boligskatt), som må betales/beregnes utfra hvor mange som bor i leiligheten. Denne er vanligvis ikke inkludert hos noen meglere.

Må jeg betale noe når jeg flytter ut?

Dette kan være at megleren bruker en fast vasketjeneste, og at det ikke hjelper at du selv vasker - uansett hvor godt du vasker, og hvor nøye du er.

Inkluderer prisen moms?

Dessverre er det slik av mange utleiemeglere unnlater å oppgi at prisene er uten moms (VAT), og dermed blir leieprisen 20% dyrere enn man har budsjettert med.

Registrert selskap

Det er alltid lurt å sjekke om selskapet du bruker er registrert i noen offisielle forbund, dette kan være RICS, ARLA, NALs og TPO. Hvis de er det, så kan du oppsøke hjelp i ettertid hvis det er behov for det.

Viktig: ta bilder og dokumenter ALT!

Det er dessverre veldig vanlig med vanskelige eiendomsmeglere og leiebyråer her i byen, så man bør være litt påpasselig og dokumentere selv de minste feil og mangler når man flytter inn. Ta egne bilder og eventuelle filmsnutter og lagre disse til bruk ved utflytting.