Finne leilighet/hybel i London

De beste internettsidene for å finne bosted i London, både korttidsleie og lengere opphold. Her finner man tips til nettsider man kan bruke for hybler, kollektiv og leiligheter.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Det er relativt enkelt å finne informasjon og råd på internett, og det finnes hundrevis av nettsider for å finne leilighet når du skal flytte til eller i London.

TIPS: Denne artikkelen omhandler nettsider for leiligheter og hybler som passer best for å bo i London. Hvis du vil lese mer om overnattingsmuligheter og hotell i London har vi egen seksjon om dette i vår Storbyguide over London.

Anbefalte sider for korttidsleie i London

Tips

Det er mange nordmenn og da spesielt studenter som ikke benytter sine rom/leiligheter i enkelte perioder i løpet av året. Spør på fb siden vår!

  Norlon på Facebook

Hvis du ønsker å finne rom eller leilighet så er det aller best å gjøre dette selv, når man er i byen, og kan dra på visning, og det blir fort veldig dyrt å bo på hotell over en lengere periode. 

AirBnB - Godt utvalg og mange rimelige løsninger

Dette er en veldig god side hvis du søker etter å leie rom for en kortere periode. I tillegg til et stort utvalg, så kan du også lese vurderinger fra andre som har bodd der. Utvalg som passer for alle lommebøker, og ønsker om område.

Gå til AirBnB | Les mer om bruk og utbredelse av AirBnB i London

KFUK Hjemmet - rimelig og sosialt med mange nordmenn

Kvinner og menn under 30 år (og barnefamilier), kan leie rom hos KFUK hjemmet. Og prisene varierer fra £22 til £54 per natt, alt ettersom hvor lenge og hvilken romtype du ønsker.

Gå til KFUK Hjemmet

Hostel World

Hostell er faktisk en veldig rimelig løsning for deg som ønsker et sted å bo når hotell blir litt for dyrt. Priser fra £9 til £30 per natt, og mange hostell i London har egne ukespriser for lengere opphold.

Gå til Hostelworld

Anbefalte sider for leie i London

Råd

Hvis du skal bruke megler til å hjelpe deg med å finne leilighet, så er det en del ting du bør avklare med megleren.

Det anbefales å finne sted å bo nærme der du skal jobbe/studere/tilbringe mest tid. Det blir fort mye dyrere og tidkrevende å bo "langt" unna.

Hvis du ønsker å finne leilighet / hybel, så er det å bruke internett den aller beste løsningen, vi har listet noen av våre favoritter til å finne disse. Leieprisene varierer voldsomt i London, men den generelle regelen er at man ikke kan sammenligne standarden med hjemme i Norge.

Gumtree - Stort utvalg, best for room/flatshare!

Dette er kanskje den mest populære internettsiden når det kommer til å leie rom (roomshare/flatshare). Det er som regel privatpersoner som legger ut disse annonsene, så det gjelder å være litt forsiktig. 

Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det nok det! 

Gå til Gumtree

Rightmove - Stor database

En stor og god side for leiligheter, hvor du til og med kan finne agenter hvis du ønsker å bruke de for å finne passende leilighet til deg/dere.

Gå til RightMove