Leiepriser i London
Er det dyrt å bo i London?

Hvor er det egentlig dyrest å bo, eller rettere sagt, hvor kan jeg enklest finne et sted i London som passer min lommebok?

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Hvis man synes det er dyrt å leie hjemme i Norge, vil man få seg en liten overraskelse når man begynner å se på prisnivået her i byen. Ikke det at man ikke finner ok priser, men man får svært lite for pengene, ofte er hyblene/leilighetene "cosy" som vil si at de er små, eller "charming" som betyr at de har en del feil og mangler og listen fortsetter. Vi har undersøkt litt og sett om dette er standarden eller om det er noen områder som er bedre enn andre.

Denne sammenligningen gir et godt bilde over hvordan husleien i London for øyeblikket. Vi oppdaterer tabellen ukentlig, slik at dataet er så oppdatert som mulig.

Prisoversikt

Kort oppsummering av det generelle prisnivået på leiemarkedet

Ekstremt dyre områder!

Selv om du kanskje er fristet til å bo i samme område som kjendiser og kongelige, så er det nok dessverre dyrere enn ønskelig. Dette inkluderer områdene: Mayfair, Knightsbridge, Belgravia, Hampstead og WestEnd (sentrum av London). 

Veldig dyre områder

Fortsatt snakker vi godt over statens lånekasse eller vanlig lærerlønn nivå; Marlyebone, Pimlico, Kensington, Chelsea, Primrose Hill, Belsize Park og Kew.

Billigere (men fortsatt nudler til middag dyrt)

... for de fleste av oss: Hammersmith, Fulham, Clapham, Battersea, Wandsworth, Balham, Wimbledon, Islington, Hammersmith, Highgate og Muswell Hill.

Billige(-ish) områder i London

Tooting, Stratford, Wood Green, Palmers Green, Stoke Newington og Wimbledon, er alle områder som det er overkommelig å leie når du skal bo i London.

Det er verdt å legge til at i tillegg til bo-kostnadene, så kommer transport, noe som faktisk kan være så mye som over £50 per uke (ukeskort sone 1-5), som må tas i betraktning når du leter etter sted å bo hvis du velger å bo utenfor selve byen, eller i et annet område enn der du skal jobbe eller studere.

Live tabell over husleieprisene i London

Vi oppdaterer tabellen og re-publiserer den veldig plutselig!

Prisene i tabellen er oppgitt i pund per uke. Dataen oppdateres hver uke og er gjennomsnittlig pris fra over tre-hundre-tusen studioer og leiligheter som er tilgjengelig i London. Hvis det står oppgitt blank eller n/a, så er det ingen sammenlignbare priser i gjeldene område for øyeblikket.

TIPS: Du kan klikke i overskriftene i tabellen for å filtrere etter pris eller sted.