Flytog i London
Er det egentlig det beste alternativet?

De fleste som har reist litt rundt i verden vet at det ikke er sikkert at flytog er raskeste og absolutt ikke billigste alternativ for å komme seg til og fra flyplassene. Dette gjelder også her i London, spesielt for Heathrow og Gatwick.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Hvis man har dårlig tid og skal til eller fra flyplassene tyr mange av oss til et dyrere alternativ når det kommer til tog til flyplassene, men til to av de største og mest benyttede flyplassene i London trenger det ikke være spesielt smart å benytte såkalte ekspresstog- det er nemlig både mye billigere og raskere (like raske) alternativer.

Ekspress vs rutetog vs tube: Forskjellen på ekspresstog og vanlige rutetog

Til de fleste fleste lufthavnene her i byen kan man benytte vanlig rutetog slik at man ikke behøve benytte de dyrere ekspresstogene som f.eks Heathrow Express (mye billigere med undergrunn/tube), Gatwick Express (vanlig rutetog går like raskt men billigere) og Stansted Express (Denne ekspressen er nok beste alternativ).

Hvor lang tid tar det med flytog i London?

Med fem flyplasser kommer dette ann på hvilken flyplass man skal benytte og fra hvor man reise til/fra.

Flytog priser

Prisene varierer ganske mye avhengig av hvilken flyplass man skal reise mellom, men man må regne med å bruke rundt £20 for ekspresstog og £5-10 for vanlig rutetog.

Rabattkoder til flytog (ekspresstogene)

Heldigvis er det mulig å benytte rabattkoder hvis man bestiller billetter på forhånd, noe som gjør at det kan bli litt mer lønnsomt, spesielt hvis man reiser sammen med noen.

Alternativer til flytog

Hvis man reiser flere sammen eller har ugunstige togtider kan man enten ta taxi eller benytte buss. Pris og tider varierer med hvilket alternativ man benytter, men Uber kan være billigste alternativ når det kommer til taxi eventuelt at man benytter såkalte minicabs (mellomting mellom uber og vanlig taxi), definitivt billigere enn Black Cab (du vet de sorte vanlige London Taxiene)