Heathrow Airport flyplass tilgjengelig med tube

Heathrow skilt med fly over

Heathrow ligger vest for London og med fem terminaler er det også den største i tillegg til å håndtere flest passasjerer. Her finner du informasjon om flytog, hva som finnes her og hvilke flyhoteller som er tilgjengelige i nærheten.

Les mer...
Åpningstid idag
00:00 - 24:00
Adresse
Heatrow Airport, TW6 - London

Kontaktinformasjon

Telefon
+448443351801
Hittegods (glemt / mistet noe) Telefon
+442037611800

Åpningstider og Sesong

Åpningstid i dag
00:00 - 24:00
Mandag
00:00 - 24:00
Tirsdag
00:00 - 24:00
Onsdag
00:00 - 24:00
Torsdag
00:00 - 24:00
Fredag
00:00 - 24:00
Lørdag
00:00 - 24:00
Søndag
00:00 - 24:00
Åpent hellidager (Bank-holidays)?
Ja

Lufthavninformasjon

Flyvinger til Norge
 • Bergen Flesland
 • Oslo Gardemoen
 • Stavanger Sola
Flyselskaper med ruter til Norge
 • British Airways (BA)
 • Scandinavian Airlines(SAS)

Beskrivelse

Selv om det finnes flere flyplasser i og rundt London er Heathrow fortsatt den største (antall reisende, terminaler osv). Det finnes flere daglige avganger og ankomster fra Norge og er svært godt tilknyttet til London. Her er alle tipsene om flytog, flyhotell og hva man kan finne på selve flyplassen.

Hvor lang tid tar det å reise fra Heathrow til sentrum av London?

Rundt en time er en god pekepinn, men det kommer ann på hvor man skal, transportmiddel og tid på dagen. Men med Heathrow Express tar det rundt 30 minutter til Paddington som ligger i nordvest av London, så hvis man skal bo i andre deler enn rundt her må man reise videre med taxi, buss eller undergrunnen. Man kan benytte vanlig undergrunn (den blå linjen - Piccadilly Line) inn til og igjennom London, som er et godt alternativ hvis man skal til andre bydeler eller man ønsker å spare en del penger istedenfor å betale i dyre dommer for ekspress toget (tubebillett koster rundt £5 og man kan benytte Oysterkort eller bankkort med "touch")

Flytog til og fra Heathrow (Ekspress, vanlig rutetog og tube)

Som med alt her i byen så er det et par ting man bør tenke på før man bestemmer seg for hvilken transportmetode som er gunstigst og mest lønnsomt. Reiser man alene og skal bo i vest-London eller rundt Paddington er Connect (ekspresstog) et ok alternativ, men reiser man hele familien og skal bo mere sentralt kan det være bedre å benytte undergrunnen som under halve prisen og tar ikke mye lengere tid (rundt 45 minutter).

Heathrow Connect (vanlig rutetog)

Disse togene går circa hver trettiende minutt og stopper ved stortsett alle stasjonenen mellom byen og flyplassen. Reisetiden varierer mellom 31 og 49 minutter. Billettene koster £10.20 til Paddington og må kjøpes enten på stasjonen eller online før avreise, undergrunnsbilletter koster £5 per stykk.

Selskaper med flyvninger til og fra Norge

To selskaper har for øyeblikket ruter mellom Norge og Heathrow: Scandinavian Airlines(SAS) og British Airways (BA).

British Airways (BA) har flyvninger fra terminal 5 med flyruter mellom Heathrow - Bergen (Flesland), Oslo (Gardemoen), Stavanger (Sola).

Scandinavian Airlines(SAS) har flyvninger fra terminal 2 og har ruter mellom Heathrow - Oslo (Gardemoen) og Stavanger (Sola)

Glemt å kjøpe noe? Flere bra butikker på flyplassen

Heathrow er en av Europas travleste flyplasser og det medfører at utvalget av butikker og restauranter er veldig bra, noe som er utmerket for ekstra påfyll av bygaver og det man ellers angrer på at man ikke kjøpte på shoppingen i London. Denne flyplassen er også hvor de "eksklusive" flyselskapene benytter med destinasjoner hvor det ofte er pengesterke turister/reisende som reiser, dette vil si at man finner mest eksklusive butikker og kjeder her (vil også tro at leien for et lokale her ikke er spesielt billig).

Harrods

Luksusbutikken Harrods (med hovedavdeling i vest-London) har flere mindre avdelinger på Heathrow hvor man kan kjøpe lukseriøse gaver til de man glemt eller ikke hatt tid til å gjøre det til tidligere. Butikker:

 • Terminal 2 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:30 - 22:00
 • Terminal 3 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 06:00 - 22:00
 • Terminal 4 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:30 - 22:00
 • Terminal 5 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 06:00 - 22:00
 • Terminal 5 (B-gates, etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:20 - 22:00

Harry Potter 9 3/4 gavebutikk

Med lanseringen av den nye Harry Potter filmen "Fantastic Beasts and Where to Find Them" (18 november 2016) åpnet det også en avdeling av Harry Potter butikken ved Kings Cross på Heatrow terminal fem (etter sikkerhetskontrollen).

Hamleys

Selvfølgelig finner man noen avdelinger av verdens største lekebutikk (hovedbutikken ligger i Regent Street), Hamleys, på flyplassen. Her finner man tre avdelinger:

 • Terminal 2 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:00 - 22:00
 • Terminal 4 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:30 - 22:00
 • Terminal 5 (etter sikkerhetskontrollen) - Åpningstider: 05:30 - 22:00

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Heatrow Airport
TW6
Reisetid til London (Oxford Circus)
60 min.

Nærmeste tube/tog-stasjon:

Heatrow Airport (Term 1-5)

Det er mulig å benytte Piccadilly line direkte fra London til Heatrow og tar rundt en time. Heatrow Express toget går direkte til Paddington. Rundt en time er en god pekepinn, men det kommer ann på hvor man skal, transportmiddel og tid på dagen. Se forskjellige alternativer lenger ned på siden. Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt