Gatwick Airport flytog/buss og terminaler

Bilde tatt fra yttersiden av flyplassen

Gatwick er for mange den beste flyplassen for å fly til London fra Norge og dette er destinasjonen for Norwegian fly som kommer hit. Det er relativt kort reisetid, rimelige fly alternativer og man kan benytte oysterkort/elektroniske billetter på flytog.

Les mer...
Adresse
Gatwick Airport, RH6 0NP - Crawley

Kontaktinformasjon

Telefon
+448448920322
Hittegods (glemt / mistet noe) Telefon
+441293223457

Lufthavninformasjon

Flyvinger til Norge
  • Bergen Flesland
  • Oslo Gardemoen
  • Stavanger Sola
  • Tromsø Langnes
Flyselskaper med ruter til Norge
Norwegian
Ekstra informasjon til flyruter
Rutene mellom Gatwick og Ålesund er sesongbaserte.

Beskrivelse

Gatwick er på topp ti listen over mest brukte flyplass i Europa med over 40 millioner passasjerer per år. Denne flyplassen er også svært populær blant nordmenn som reiser til den britiske hovedstaden, da spesielt på grunn av at Norwegian har sine ruter hit.

Tog fra Gatwick Airport til London

Det er faktisk ikke vits å benytte Gatwick Express (ekspresstoget til flyplassen) for det første er det toget med flest forsinkelser, for det andre så er det billigere å benytte vanlig rutetog (Southern) som har alternativer til halve prisen og like mange stopp.

Det er nå mulig å benytte oysterkort som billett på toget fra Gatwick til London. Alt man trenger å gjøre er å passe på at man minimum har £14 på saldoen (man sparer rundt £5 på billetten, i tillegg til at man unngår 20-30 minutter i kø for å kjøpe billett).

Gatwick Express

Dette er det såkalte ekspresstoget som går fra flyplassen til Victoria station. Eneste gangen det lønner seg å benytte seg av dette toget er hvis ingen av de lokaletogene går innen rimelig kort tid.

Terminaler på Gatwick

Flyplassen består av to terminaler/rullebaner - Sør (South) og Nord (North) terminalene. Alle Norwegians ruter mellom Norge og London benytter sør-terminalen (South). Det er samme togstasjon for begge terminalene så man trenger ikke planlegge turen til flyplassen på samme måte som til Heathrow.

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Gatwick Airport
RH6 0NP
Reisetid til London (Oxford Circus)
45 min.
Reisetid Taxi
65 min.
Reisetid Ekspresstog
31 min.
Reisetid Lokaltog/Tube
31 min.
Reisetid Flybuss
85 min.
Reisetid Ekstrainformasjon
  • Ekspresstoget og lokaltog går til Victoria Station i sørvest av London.
  • Reisetid for flybuss eksemplet er også til Victoria (Coach station)

Nærmeste tube/tog-stasjon:

Gatwick Airport Rail Station

Det er mulig å benytte vanlig rutetog (Southern) som tar like lang tid inn til Victoria Station men koster mye mindre enn Gatwick Express som kjører samme løype. Fra våren 2016 er det også mulig å benytte Oysterkort og elektronisk mobil / bankkort billett så man slipper kø for å kjøpe billetter. Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt