Flyplasser i og rundt London

Oversikten over alle flyplassene i London. Tips og råd om flytog, hotell og praktisk informasjon, kan du alt?

Det er mye tid og penger på å velge riktig flyplass når man reiser til og fra London. Det er foreksempel mulig å komme seg til Tottenham og Arsenals hjemmebaner for rundt £30 t/r, med en reisetid på rundt 1 time dør til dør. Eller hvis man skal bo rundt Victoria station, kan man reise fra Gatwick airport på rundt 40 minutter med lokaltog.

Hva er nærmeste flyplass?

I avstand er City og Heathrow de nærmeste flyplassene men i reisetid kommer det ann på til hvor man skal og hva man reiser med. Det går faktisk relativt raskt å komme seg fra Gatwick til Oxford Cirqus (midt i "sentrum") hvis man er heldig med togene (Southern har dessverre en del forsinkelser). Eller hvis man skal til White Hart Lane og Tottenham, er Stansted airport "rett oppe i gata".

Beste flyplass i London

Hva som er den beste flyplassen er veldig relativt, men de tre som benyttes mest av nordmenn er (alfabetisk rekkefølge):

Hvilken flyplass man bør velge kommer ann på hvor man reiser fra, hvor man har hotell, tid på døgnet og viktigst pris i forhold til andre alternativer (hvis man er så heldig å ha flere muligheter).

Tre hovedselskaper

Det er i hovedsak fire flyselskaper som har rutetilbud mellom Norge og London, SAS, British Airways, Norwegian og RyanAir, hvor de to sistnevnte oftest er de billigste.

Selv om mange tror at RyanAir legger ned alle ruter mellom Oslo (Torp / Rygge) og London er dette feil, fra høsten 2016 flyttes rutetilbudet fra Torp til Gardemoen, mens tilbude fra Rygge.

Komme seg til og fra flyplassene

Mest travle flyplasser

Fire av de fem travleste flyplassene i Storbritannia ligger i London og den femte ligger på trettende plass over Liverpool Airport. London rangering med antall passasjerer 2015 med Storbritannia rangering i parentes.

  1. Heathrow - 74 985 748 (1)
  2. Gatwick - 40 269 087 (2)
  3. Stansted - 22 519 178 (4)
  4. Luton - 12 263 505 (5)
  5. London City Airpot - 4 319 301 (13)

Taxfree utvalget ikke helt det store

I Norge er vi faktisk veldig bortskjemte med både priser og utvalg på duty free butikkene på flyplassene, mens på Stansted er det et veldig dårlig utvalg når man reiser til London (ganske bra når man reiser ut).

Det selges ikke snus på flyplassene i London! Les mer om å kjøpe snus i England/London.

5 Resultat - Viser 1 - 5  
 
Ordne 
 
Heathrow skilt med fly over
Heathrow Airport
flyplass tilgjengelig med tube
 

Hemmelig innhold! Disse sidene har innhold som kun er synlig for innloggede medlemmer.

Bilde tatt fra yttersiden av flyplassen
Gatwick Airport
flytog/buss og terminaler
 
Inne i ventehallen på Stansted Airport
Stansted Airport
40 min. nordøst for London
 
Den lille flyplassen City sett ovenfra
London City Airport
Liten flyplass midt i City
 
Bilde tatt fra yttersiden av flyplassen med velkomstskilt
London Luton Airport
Helt ok flyplass for billige fly til Europa
 
5 Resultat - Viser 1 - 5