Boris Sykler
en billig og sporty måte å se London

Hvis du har vært i London, så har du sett de over alt - hvis du ikke har vært her enda: du kommer til å se de over alt! Hovedgrunnen til dette er at det er en veldig praktisk måte å komme seg rundt i en ellers kaotisk by.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Om du kommer til London som "turist" så er det absolutt anbefalt å sette av en dag til å sykle litt rundt i byen for å se de forskjellige severdighetene. Hvis du bor i London, så er det et svært godt alternativ til buss eller undergrunn.

I sentrum av London finnes det mange sykkelstativer med disse "santander"-syklene.

Det første du bør gjøre er å

laste ned appen "Santander Bikes" fra iTunes eller den app-storen som du bruker (les mer / last ned via reise app delen i artikkelen over nyttige og gode London app'er), du kommer til å få bruk for denne ofte, og den kan spare deg ganske mye tid og frustrasjon!

Pris for å bruke barclays Santander bikes / Boris-sykler

24 timer £2*
7 dager £10*

* Disse prisene er hvis du bruker syklen under 30 minutter for hver gang du løser ut en sykkel. Man kan endre sykkel så mange ganger man vil i løpet av en dag, men man må vente 5 minutter mellom hver gang man bytter.

Det er ganske rimelig å bruke disse syklene, hvis man følger et par av våre triks (Se mer informasjon om dette i videoen, og teksten ved å klikke på knappen under videoen) - da betaler man kun £2 for 24 timer eller £10 for en uke, noe som er en del rimeligere enn et dagskort for buss eller tube. 

Hvis man ikke følger rådene, så kan man måtte betale følgende ekstrabeløp (Dette kommer i tillegg til det beløpet man betaler, £2 eller £10):

Opptil en time £1
Opptil 1.5 time £4
Opptil 2 timer £6
Opptil 2.5 timer £10
Opptil 3 timer £15
Opptil 6 timer £35
Opptil 24 timer £50

I tillegg til disse så hvis man ikke leverer tilbake eller ødelegger en sykkel, blir man belastet mellom £150 og £300! Så det er ganske viktig å lese våre ti tips for å bruke boris syklene.

Tilgjengelige områder og bydeler for boris bikes

Boris-syklene er tilgjengelig rundt de mest kjente og vanligste attraksjonene og severdighetene her i London, i tillegg er det god sykkelavstand mellom disse (Se kartet litt lenger ned).

Det anbefales på det sterkeste å laste ned appen for å sjekke om det er sykkel-depot ved sluttdestinasjonen din, da vil du slippe å ende opp med å sykle rundt og måtte betale mens du leter etter parkering.

Hvordan leie / bruke Boris-syklene Det er ganske enkelt å leie disse - hvis man kan det! Du kan se i videoen nederst om hvordan man leier sykkel, man finner et sykkeldepot som har ledige sykler og som er tilgjengelige (det lyser ikke rødt på lampen ved de ledige syklene), man følger instruksjonen på skjermen.

Bildegalleri