Dobbeldekker buss
billig og se mer av byen

Hvis du har lyst å oppleve London fra en buss, så kan det være like greit å bruke vanlig rutebuss. Det er mye billigere og du får sett like mye. Hvis du vil ha guide, så kan du kanskje bruke en god gammeldags guide bok eller en moderne app.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Dobbeldekker-bussene i London er ikke bare motiver for tusenvis av postkort, de blir faktisk brukt som transportmiddel for millioner av mennesker hver dag. Det er mange fordeler ved å bruke buss, blant annet får man sett mye mer av byen samtidig som man kommer seg fra A til B.

Hvordan kjøpe bussbilletter

Dersom du ikke har oysterkort eller bankkort som kan brukes som billett, må du ha en gyldig billett. Disse kjøpes som regel på bussen eller fra billettautomater som finnes rundt de mest poulære bussholdeplassene. Det er verdt å merke seg at buss-sjåførene ofte nekter å ta i mot betaling ved bruk av store sedler, £10 og oppover, da de har begrenset med vekslepenger på bussen.

Busspriser i London

Å bruke rutebuss er det billigste alternativet (utenom å gå eller sykle i London med egen sykkel eller bruke såkalt Boris-sykkel) når det kommer til å komme seg fra A til B i denne store byen. Prisene varierer om hvordan man betaler for billetten, hvor en singel "kontant" billett er dyrest og hvis man benytter seg av oysterkort eller bankkort, er det helt klar rimeligst og enklest.

Nattbuss - alternativet til taxi og til natt-tuben starter

Det går nattbussen til de fleste bydelene rundt i London, men ikke alle rutene har dette alternativet så man bør sjekke dette på www.tfl.gov.uk for å få bekreftet om bussen man er avhengig av har dette tilbudet. Rett etter stengetid for uteplassene og pubene er det veldig ofte mye bråk og "partystemning", så man bør være litt obs på dette.

Trenger ikke være så forferdelig

Hvis man prater med oss som bor i London, så vil mange av oss si at buss er noe dritt! Ja, de kan være litt vanskelige til tider men det er faktisk ganske mange fordeler også. For det første så er stortsett alle områdene her i byen tilgjengelig med buss, mens tube og tog går til enkelte områder, så går bussen i mange tilfeller direkte til døren.

I tillegg til at bussene er lett tilgjengelige, så finnes det egne nattbusser for de mest populære rutene. Prisen, ja den er selvfølgelig lavere både for enkeltreiser og reisekort.