Få momsen tilbake ved shopping
Spar hundrevis av kroner på shoppingturen

Det er lett å bli litt ivrig når man shopper i London, men det er mulig å gjøre det litt billigere! Det beste av alt, det tar ikke ekstra lang tid heller.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Det er svært mange som ikke vet at man kan faktisk få momsen tilbake når man har brukt penger i London, og det kan være ganske mye penger man kan spare.

Ingenting er gratis er det noe som heter, og det er delvis riktig med dette tipset også. Ikke det at man må betale noen kroner eller pund, men man må gjøre et par ting for å få refundert disse pengene (hver ting tar ikke mye ekstra tid, og dermed absolutt verdt "strevet"). I en undersøkelse gjort av Nordmenn i London i 2016 viste at hele 78% av alle spurte mente at shopping i London var en av hovedfordelene med byen og selv om det er rimeligere enn hjemme i Norge, kan det fort bli dyrt.

Hva kan man få tilbake momsen på? 

Som regel kan man ikke kreve dette tilbake på tjenester, som foreksempel frisørtime osv. Det er stortsett kun varekjøp hvor man har muligheten til å få disse pengene refundert til din norske konto.

  • Kjøp over £60 (når totalsummen er over)
  • Stortsett alle kjøp av varer og tjenester som er momspålagte

Framgangsmåte:

1. Ta med passet når du drar på shopping

Noen butikker krever at du fyller inn detaljene i butikken, og da må du kunne vise fram passet ditt.

2. Be om VAT receipt (Momskvittering)

Dette er en ganske så lang kvittering som du kan fylle ut på butikken.

3. Ta med alle momskvitteringene til et VAT kontor

Noen butikker refunderer momsen der og da. Men hvis de ikke gjør det, så kan du samle alle kvitteringene og levere til et VAT (Moms) kontor, disse finner du på alle flyplasser i London. Disse utbetaler beløpet til din konto.