Gratis internett i London
trenger ikke betale for roaming

Selv om man er på tur er det godt å ha internett tilgjengelig. Det kan være for å oppdatere facebookstatusen med den gode middagen man har spist eller for å bruke Google Maps.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Det første man gjør når man kommer til London er vanligvis å ta bilde fra flyplassen og oppdatere twitter/fb med at man er kommet trygt fram. Men hvis man bruker norsk abonnement kan dette bli dyrt, fortvil ikke: det finnes gratis alternativer.

Kontantkort og Deling

Hvis du planlegger å bruker internett mye og/eller skal tilbringe mye tid i London. Da kan det være mye billigere å kjøpe et kontantkort (pay-as-you-go) som inkluderer internett. Man får mange bra kontantkort for rundt £10.

TIPS: Hvis man kjøpet ett kontantkort (eller man har gratis/annet internett), så kan man bruke deling (Tethering på engelsk) alternativet på de fleste smarttelefoner til at flere bruker samme internett tilkobling. Dette betyr at hvis man er et reisefølge på fire, trenger man bare å kjøpe ett kontantkort med internett, og så lenge de andre i reisefølget er i nærheten av den aktive delingen, så har alle internett tilgjenglig.

Cloud: Anbefales

Det finnes en del gratis alternativer for internett i London, den tjenesten som vi anbefaler og som er mest utbredt er en tjeneste som heter Cloud. Man må være registrert for å bruker internett via denne tjenesten, men registreringen er gratis og er rask å gjennomføre.

TIPS: Ved registering må man oppgi postkode i England, hvis du ikke har det så kan du bruke postkoden og adressen til hotellet du bor på.

Noen steder som tilbyr gratis internett via cloud:

  • M&S (Marks & Spencer)
  • Nero (Kaffe kjede)
  • Wagamama (Asiatisk restaurant)
  • Wetherspoon (Pub kjede med puber over alt)
  • EAT (Hurtigmat kjede)
  • Pizza Express (Ja, du gjettet riktig, en pizza restaurant kjede)
  • Madame Tussauds (Voksmuseum)

Puber, Utesteder og Restauranter

De fleste puber og restauranter tilbyr wifi. Hvor mange av de store kjedene bruker løsningen The Cloud (se ovenfor). 

Kafeer tilbyr gratis internett

Mange av kaffestedene, blant annet Starbucks og Nero, tilbyr gratis internett til sine kunder.

Andre steder

Det kuleste stedet som tilbyr gratis internett er nok hovedkontoret til Google, som ligger like ved St. Giles hotellet, Oxford Street/Tottenham Crt Road (St Giles High St, London WC2H 8AG), bare se etter bygninger som er farget i Google sine farger.

Bibliotekene tilbyr gratis internett, så hvis du befinner deg i Kings Cross området, så kan du ta en tur til The British Library. Et besøk hit er verdt turen i seg selv, men det er verdt å merke seg at deler av biblioteket er kun tilgjengelig hvis man er medlem, noe som kun er tilgjengelig hvis man har fast bostedsadresse i London.