AirBnB: Bruk, alternativer i London og tips
Passer best for enkeltrom

AirBnB er en nettside som tok reiseverden med storm for et par år siden og vi i Norlon benytter oss ofte av det når vi reiser rundt i verden og Europa, men er det egentlig et bra alternativ for nordmenn som skal besøke byen? Eller kanskje er det mulig å leie ut et ekstra rom? Vi har testet...

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Er AirBnB bedre enn hotell, eller et godt alternativ i det hele tatt for kortere opphold i London? Vi har testet både å benytte som gjest og som vert (hvor vi har leid ut et ekstra soverom).

Hvem kan dra mest nytte av å benytte seg av AirBnB?

Da de fleste rimelige alternativene som er tilgjengelige via denne tjenesten er rom i leiligheter/hus hvor det allerede bor noen, kan dette alternativet passe best for studenter som trenger midlertidig sted å bo, nordmenn som skal over på en kortere periode som rett og slett bare trenger en seng for natten.

Å leie hele leiligheter eller hus i London via AirBnB kan bli veldig dyrt (man kan være heldig i sommermånedene når studentene reiser hjem på sommerferie). Hvis man har et ekstra soverom er det faktisk veldig stor etterspørsel for dette, så man kan få litt ekstra inntekt i løpet av en måned. Vi selv har testet dette og kunne tjene litt ekstra, men det er en del ansvar for at gjestene har et bra opphold.

Etter at Airbnb kom på banen har prisene på hotell i London blitt en del billigere over hele linja, noe som har gjort at det er enklere å finne billige hotell i London.

Viktige tips til å benytte Airbnb i London

  • Alltid sjekk beliggenheten av leiligheten som virker interessant. Det er store avstander i London og kan fort koste ekstra tid og penger med å bo for langt unna der man skal tilbringe mest tid.
  • Prisene oppgitt på kartsøkene er per natt og ikke for hele oppholdet.
  • Sjekk "småskriften" om regler og vilkår. 
  • Vær obs på at det er vanlig å legge til vaskegebyr i tillegg til prisen som er oppgitt, noe som øker prisen med en hundrelapp eller to
  • Sjekk tilbakemeldingene fra andre gjester som har benyttet leiligheten tidligere

Endringer i lovverket for å gjøre plass til steder som AirBnB

Det var faktisk ulovlig å leie ut leiligheter via nettsider som Airbnb før 2015 og det måtte legges til ett tillegg i lovverket for at det skulle være mulig for huseiere å leie ut sine rom og leiligheter via disse kanalene. Før denne endringen kunne huseiere få bøter på opptil £20 000 (over 200 000kr).