Uteliv (Mat og Drikke)

Mat og Drikke: Den ultimate utelivsguiden for London

Uten mat og drikke duger Londonturen ikke! Utelivet i London består av alt fra gourmet restauranter og gastro puber til mat-markeder og det siste innen street-food. Med vår utelivsguide kan man sette sammen lister over steder å teste ut eller favorittlister for å gjøre det enklere å dele dine mat og drikke tips med venner og bekjente.

Beste utelivsområde London

Her må vi være forsiktig for alle har sine eget favorittområde(r). Men en god pekepinn er at det er godt uteliv (både for å spise og drikke) i øst, vest, nord, sør og sentrum - hvis man vet hvor man skal. Det er derfor vi har satt sammen denne guiden over anbefalte steder.

Mange sier at øst-London er et av de aller beste stedene for å gå ut i London og vi skal ikke krangle på det - det er veldig bra i øst med godt utvalg av bra mat (spesielt street food) og enda bedre drikke (spesielt craft beer og rare barer med spesielle temaer). Men hvis man er ute etter eksklusive restauranter er kanskje vest enda bedre, eller hvis man ønsker å ta seg en øl og høre live musikk er nord eller sør best.

Nei, vet du hva? Vær din egen guide (med hjelp av vår utelivsguide og norske London guide)og finn nye steder og teste ut i kveld (eller når du skal ut).

Uteliv for barn og hele familien

I "utelivsmetropolen" London finner man spisesteder og "uteliv" som passer for hele familien, det kan være tema-restauranter til mer lukseriøse opplevelser med utsikt over hele byen.

Selv om det er lov å ta med barn og unge på både puber og barer til tidlig kveld (gjerne rundt klokken syv, så fremst det ikke er en restaurant og man har bestilt bord), er det ikke helt "norskt" å gjøre dette. Men det finnes mange mat og drikke opplevelser hvor det er tilrettelagt for hele familien.

Man kan benytte våre filtre til å finne steder som passer for barn og hele familien for noen veldig gode forslag. HUSK: Hvis du har besøkt en av disse vil vi sette veldig stor pris på om du legger igjen en vurder om hva du synes om stedet!

Michelin-restauranter i fleng

London er en av hovedstadene i verden når det kommer til restauranter i Michelin-guiden. Det beste av alt? Man betaler mye mindre enn i Norge for et lukseriøst måltid! Til og med gastropubene får stjerner og omtaler i den svært annerkjente matguiden.

God mat og pub atmosfære

Gastro-puber er noe som er svært vanlig i London, og det kort forklart en pub med restaurant meny, eller en restaurant med pub atmosfære. Som nevnt ovenfor, er kvaliteten på slike steder samme som ved en "luksusrestaurant", eneste forskjellen er egentlig atmosfæren (og prisene).

Tipser man? Ikke vær gjerrig, men ikke frekk heller

Generelt er det vanlig å tipse i England, hvor dette faktisk er en del av lønnen til de som jobber her og blir ofte delt mellom de ansatte på skiftet som jobber.

Det er vanlig å tipse mellom 10 og 15%, hvor 12.5% er den vanligste satsen. Tipsen er ofte lagt til automatisk på regningen og er vanligvis merket med gratitude eller tip. Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å legge til ekstra beløp hvis det allerede er lagt til, men det blir selvfølgelig satt ekstra pris på hvis servicen har vært særdeles bra.

Lær mer om tipskulturen og tipsing i England

Man MÅ ikke gi tips

Det er fullt lovlig å be om å få tipsen fjernet fra regningen hvis man ikke er fornøyd med servicen eller generelt misfornøyd med opplevelsen.

Det er faktisk ikke vanlig å tipse når man kjøper over disk, foreksempel i en bar. Men igjen, dette blir veldig godt mottatt. PS: Det er direkte ufint å kun gi "brune" mynter i tips (1p og 2p).

"Gatekjøkken" / "Gatemat" / Streetfood

Brick Lane i øst-London er kjent for sitt utvalg at hippe "gatekjøkken". Foto: Maria J. Zafar

Streetfood har vært enormt populært i de siste årene her i London, hvor man kan finne usannsynlig god mat til en brøkdel av restaurantprisene hjemme i Norge.

Hvis man lusker rundt i sentrum av byen (West End) finner man ikke spesielt mye av dette, men bare et par tubestopp unna finner man kulinariske perler fra alle hjørnene av verden. Øst-London er spesielt populær for gatemat og man slipper som regel turistprisene som man må betale inne i sentrum.

#foodporn er noe som er kjent for de fleste som bruker Instagram eller facebook. Det er nesten garantert at hvis man bruker denne #, så kommer man til å tagge bilder etter en streetfood opplevelse!

Matfestivaler og Markeder

Solen skinner og man kjenner en lett bris i ansiktet som bringer med seg en nydelig miks av krydder og fersk mat - da vet man at man er nær en av Londons mange matmarkeder. Foto: Maria J. Zafar

Hvis man er ekstra interessert i mat kan ta del i en av de mange matfestivalene som finner sted igjennom året. I flere av disse får man smakt mat fra hele verden tilberedt av både amatør- og stjernekokker.

Noe som er undervurdert er å dra til en av Londons mange markeder for matopplevelser, da er Borough Market ved London Bridge kanskje det aller beste og mest kjente matmarkedet (en skjult og mindre kjent liten perle av et marked er Maltby Street Market som ligger i samme område).

Camden Market, er også en favoritt blant nordmenn, og det er ikke bare for shopping og uteliv, her finnes et godt utvalg av steder som tilbyr alt fra asiatisk til britisk mat.

Øl er den nye cocktailen. Veldig godt utvalg.

Øl er blitt den nye cocktailen over hele verden nå, noe som gjenspeiles veldig godt i London også. Selv om byen har hatt puber siden fjortenhundretallet, så har den nye trenden helt klart pustet nytt liv i gode (og dårlige) puber.

Selv om man tradisjoneltsett har hatt et par lagersorter ("vanlig" øl for oss nordmenn) og en håndfull alternativer med ale tilgjengelig, så er det nå vanlig med ti-talls forskjellige typer og bryggeri i sortementet til en vanlig pub.

Hvis du er interessert i en liten øl-runde, så kan du bruke filteret ovenfor for å filtrere ut steder som er kjent for å være bra for øl. Nå er det mulig å kjøpe god craft beer stortsett over alt i London, det selv på tradisjonelle kjede-puber som vanligvis ville servert Fosters og Calsberg i plastglass.

I London er man så heldig at man kan velge og vrake i gode puber, men siste mote er faktisk å drikke direkte hos bryggeriene.

Mer enn brune puber

Hvis man tror at London kun består av brune puber som serverer Ale og fish n chips, tar man veldig feil. I alle bydelene finner man nydelige puber og utesteder som serverer alt fra gourmet mat og cocktails, til historiske og klassiske steder som serverer det siste og beste innen craft beer. Et par gode eksempler på dette er The Garrison (like ved London Bridge tubestasjonen i Bermondsey Street) og Harwood Arms i Fulham (første og eneste gastropuben med michelin stjerne).

Dyrt men billig

Prisnivået på drinker og øl varierer veldig mye avhenging av hvilket område utestedet ligger. Men en grei tommelfinger-regel er at øl som koster over £5 er dyrt, og under £3.5 er billig. Man må regne med å betale mellom £8 og £10 for en god og skikkelig gjort cocktail. Det finnes billige alternativer, og en av vår favoritt for billig drikke er kjeden Wetherspoons.

Billig og godt alternativ

Wetherspoons er en pub-kjede med hundrevis av puber rundt i England og man finner disse i de fleste områdene i London også.

Selv om disse pubene ikke har spesielt spennende utvalg (bortsett fra hvis man liker Ale), kan man slippe unna med å betale svært gode priser på både mat og drikke, gjerne £3-£3.5 for en pint med øl. I ukedagene har de også forskjellige temaer for mat, hvor man kan få en helt ok middag for under £6, inkludert drikke (med eller uten alkohol).

Man kan være kresen

I en så stor og livlig by som London har man muligheten til å være kresen og velge utested i henhold til hvem man er med, hva man skal gjøre, hvor i byen man er osv. Hvis man ønsker utsikt kan man velge en av rooftop stedene, eller hvis man ønsker å være ute, finnes det mange fine puber langs Themsen.

Drikke direkte hos kilden (Tap rooms)

Hvis man liker godt øl og er interessert i selve prosessen (eller bare nysgjerrig), anbefales det å ta seg en tur til en eller flere av bryggeriene i London, de fleste av disse har åpent for gjester en eller flere dager i uken via såkalte "tap rooms". Man kan også gjøre flere bryggeri på samme dag, som foreksempel med Bermondsey Beer Mile som består av en rekke bryggerier som har åpent på lørdager.

61 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4  
Ordne 
 

Hurtigfilter/lenker

Flere Filtermuligheter

Liste

Euston Tap sett skrått fra Cider Tap
Euston Tap og Cider TapTo spesialiststeder for cider og øl
 
4.3
 
4.5 (1)
NW1 2EF | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list

Hemmelig innhold! Disse sidene har innhold som kun er synlig for innloggede medlemmer.

  • Sett sammen egne Londonlister
  • Tilgang til flere interaktive kart
  • Sammenlign listinger og priser
  • Samle poeng for 책 vinne premier!
Absolutt ingenting å si på utvalget
The Queen's Head (Kings Cross)Veldig bra pub for øl-elskere
 
4.8
 
5.0 (1)
WC1X 9NB | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Green Man (hotel som det egentlig heter) er lett gjenkjennelig når man kommer til toppen av bakken.
The Green Man (Wembley)Populær pub med "festivalområde" før fotballkamper
 
2.6
 
3.0 (1)
HA9 8DF | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Gaucho Piccadilly (Swallow Street)
Gaucho Piccadilly (Swallow Street)Sør-amerikansk biff av ypperste kvalitet
 
4.9
 
0.0 (0)
W1B 4QR | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Flasker kan brukes til så mangt og passer godt med den enkle stilen inne i lokalene til MK
Mother Kelly'sØlbutikk/bar som er verdt et besøk
 
4.7
 
4.5 (1)
E2 9LE | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Bildet rettferdigjør ikke burgeren, så vi kommer tilbake med flere bilder neste gang vi er der!
Tommi´s Burger Joint (Marylebone)Svært populær og busy burgershappe i London
 
4.4
 
0.0 (0)
W1U 2QP | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Bilde fra Farmers Markedet som finner sted hver søndag.
Brixton marketet livlig område kjent for sin atmosfære
 
0.0
 
0.0 (0)
SW9 8JX | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Carnivore Platter - en samling av røkt kjøtt
Red Dog SaloonNok en amerikansk diner i London
 
0.0
 
0.0 (0)
W1F 0PY | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Bilde over vårt valg av sushi: et mikset brett. Yum Yum
Sushi HeadsSvært rimelig, men høykvalitets sushi i nord-London
 
0.0
 
0.0 (0)
N15 4HL | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Ingenting å si på kvaliteten på maten hos The Banc. Foto: LondonFoodBoy
The Bancen godt skjult restaurant i nord-London
 
0.0
 
0.0 (0)
N15 3BH | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
En skikkelig saftig dobbel osteburger. Foto: LondonFoodBoy
Bleecker SpitalfieldsSted for burgerelskeren som setter pris på skikkelig kjøtt!
 
0.0
 
0.0 (0)
E1 6EA | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Illustrasjonsbilde fra The Athenian i Box Park Shoreditch
Box Park ShoreditchPopulær container park med butikker og serveringssteder
 
4.5
 
0.0 (0)
E1 6GY | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Stille før stormen: Det blir folksomt men det kommer bølger med mange mange mennesker rundt midt på dagen.
Maltby Street MarketEn skjult perle av et marked
 
4.4
 
5.0 (1)
SE1 3PA | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Lett gjenkjennelig og stor øl-hage som er perfekt og mye brukt på solskinnsdager
The KentonPrisvinnende norsk pub i øst
 
0.0
 
4.3 (1)
E9 7AB | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Det er lov å ta med mat fra andre steder inn på Bricklayers.
Bricklayers ArmsMest populære hjemmepub for nordmenn
 
2.6
 
2.1 (1)
N17 8ER | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Fra utsiden kan baren se ut som et sted som har vært stengt i mange år, men den lever i beste velgående.
Satan's WhiskersHip hop og cocktails i øst-London
 
0.0
 
5.0 (1)
E2 9RA | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Illustrasjonsbilde for hva man kan forvente seg på Bermondsey Beer Mile
Bermondsey Beer MileBesøk flere av Londons beste mikrobryggeri
 
4.5
 
0.0 (0)
SE16 3UL | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Kjøttelskere vil elske denne restauranten (eller en av de andre)
Hawksmoor Seven DialsVeldig bra biffsted i Covent Garden
 
0.0
 
0.0 (0)
WC2H 9JG | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Lett å få øye på Oslo-skiltet på taket av bygningen
OsloPopulær restaurant og musikksted i øst-London
 
4.3
 
4.4 (1)
E8 1LL | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Burger og pils til fotballkampen, det er vel en bra lørdag?
The Nook SportsbarSkjult sportsbar i Covent Garden
 
0.0
 
0.0 (0)
WC2R 0JJ | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
61 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4