Hyde Park En av de aller største og "busy" parkene i London

Hyde Park
 
4.2
 
0.0 (0)

Hyde Park er parken de flest har hørt om og denne enorme by-parken består av store friluftsområder med "grå" London som et bakteppe.

Les mer...
Åpningstid idag
05:00 - 24:00
Prisnivå
£
Adresse
Hyde Park, London, W2 2UH - London
 • Oxford Street
 • vest-London
 • West End
 

Åpningstider og Sesong

Åpningstid i dag
05:00 - 24:00
Mandag
05:00 - 24:00
Tirsdag
05:00 - 24:00
Onsdag
05:00 - 24:00
Torsdag
05:00 - 24:00
Fredag
05:00 - 24:00
Lørdag
05:00 - 24:00
Søndag
05:00 - 24:00
Åpent hellidager (Bank-holidays)?
Ja
Passer for sesong
 • Jul og Nyttår
 • Sommer
 • Vinter

Filter

Sted / Bygning
Park / Uteområde
Passer for
 • Barn
 • Familien
 • Førstegangsreisende
 • Hund
 • Kvinner
 • Londonkjennere
 • Menn
 • Par
 • Party / Fest
 • Romantikk og Date
 • Småbarn (u/4 år)
 • Utdrikningslag
Norlonfilter
Populært for turister
Har / er
 • Berømt / Kjent
 • Underholdning
 • Utsikt
Fasiliteter
 • Alkohol Tillatt (Medbrakt)
 • Kafe
 • Svømming (Utendørs)

Prisinformasjon

Ekstra Prisinformasjon
Gratis
Prisnivå
£

Vurderinger

Skribentomtaler

1 reviews

Snittrangering 
 
4.2
Verdi for Pengene 
 
5.0  (1)
For Barn 
 
4.0  (1)
For Familien 
 
4.0  (1)
For Kvinner 
 
4.0  (1)
For Menn 
 
4.0  (1)
For Par 
 
4.0  (1)
Snittrangering 
 
4.2
Verdi for Pengene 
 
5.0
For Barn 
 
4.0
For Familien 
 
4.0
For Kvinner 
 
4.0
For Menn 
 
4.0
For Par 
 
4.0

En flerbrukspark i en egen klasse!

Det finnes noe spennende i Hyde Park igjennom hele året, men Winterwonderland og alle konsertene her er et høydepunkt. Midtsommer feiringen er også en høydare!

Hvis man har tid/lyst til å oppleve grønne London bør man ta turen hit og tilbringe litt tid borte fra all trafikk og mas. Veldig fint å leie sykkel (eks. Boris-bikes) for å sykle rundt, men vær forsiktig da man kan få bot for å sykle på gangstier inne i parken!

Var denne omtalen til hjelp? 

Brukeromtaler

Det finnes ingen brukeromtaler til denne infoen

Beskrivelse og bilder

Hyde Park er virkelig en park man bør ta seg tid til å nyte. Her finner man utrolig fine og store områder med forskjellig sjarm i tillegg til konserter, festivaler og flere aktiviteter tilgjengelig.

Utsikt langs ene delen av minnesmerket til Diana. Foto: Royalparks.org
En stor granittblokk ble i 1978 gitt som gave til det britiske folk som takk for hjelpen under Andre Verdenskrig.
Store band, scener og mye folk er noe av det man kan forvente fra BST
Området rundt Serpentine er svært populært for soling (og noen bader). Foto: TimeOut
Illustrasjonsbilde av mann med skilt på Speakers Corner. Foto: BBC

Konserter og festivaler i Hyde Park

Igjennom hele sommeren er det forskjellige musikk-arrangementer hvor de to største er Proms in the Park og British Summer Time (BST). 

British Summer Time

BST er en musikk festival som går over et par helger midt i Hyde Park. Tidligere har det vært satt opp en stor scene, men fra 2016 er det nå satt opp fire mindre scener i tillegg til hovedscenen. Artister og band som har spilt er Take That, Stevie Wonder, Mumford and Sons og mange flere.

Denne festivalen ble først satt opp i 2013 og skal foregå hver sommer fram til 2018 (AEG som vant rettighetene for bruk av parken i fem år har satt opp dette skjemaet). Her kan man forvente de aller største artistene og flere store scener.

Proms in the Park

Proms in the Park er en del av avslutningsdagen av BBCs serie The Proms.

BBC Proms in the Park startet i 1996 og er Storbritannias største utendørsarrangement med klassisk musikk. På 20 årsjubileet kunne de friste med flere høydepunkter på plakaten, blant annet Rick Astley, The Feeling, Juan Diego Florez (tenor), Sir James Calway, Tim Minchin, Richard Balcombe (Konduktør) og selvfølgelig BBC Concert Orchestra.

Billetter koster fra £40 og må kjøpes så snart de legges ut da disse selges veldig raskt.

Dørene til Proms åpner som regel et par timer før underholdningen starter

Midtsommerfeiring i Hyde Park

Selv om midtsommer ikke blir feiret her i England på samme måte som hjemme i Norge (spesielt blant våre naboer) er det en heidundrende piknikkfest inne i parken på denne dagen, som alltid er den nærmeste lørdagen. Tidligere har det vært slik at man samles for en privat piknikk (det er nemlig lov å ha samling på opptil 40 personer uten tillatelse), men fra 2017 er det planer om at det skal bli en offisiell feiring av midtsommer i London.

Det er som regel god stemning på midtsommerfesten i Hyde Park, selv om det har vært delvis kaos og improvisert.

Vinter og Julefestival: Winter Wonderland

Hvert år fra slutten av november til begynnelsen av januar settes det opp en enorm vinterfestival og aktivitetsområde; Winter Wonderland. Her har man muligheten til å oppleve jul og vinter slik det ser ut på film og i typisk britisk stil: mye mat og drikke tilgjengelig!

Veldig fint å sykle rundt, men ikke lov over alt!

Det kan ta ganske lang tid å gå rundt parken da den er enorm, men det er mulig å sykle på merkede sykkelveier inne i parken. Det er ingen butikker som driver med sykkelutleie inne i parken, men det finnes flere stasjoner med såkalte boris-sykler. Det er verdt å merke seg at det er kun lov å sykle på merkede stier (som regel de største veiene som går rundt og et par som går igjennom parken, man kan få 350 bot hvis man bryter disse reglene (har dessverre testet dette, men med litt norsk dialekt så gikk det bra).

Utendørs svømming i Serpentine

Serpentine heter vannet som sniker seg igjennom selve parken og her er det faktisk en egen del som er avsatt til svømming og bading i løpet av sommermånedene (vannet er kanskje ikke helt det vi er vant med hjemme i Norge når det kommer til renhet og klarhet). I tillegg er det flere muligheter til å leie båter som man kan ro rundt i parken med.

Området rundt Serpentine er veldig populært for solig, og de aller tøffeste våger seg ut i det "kalde" vannet (heller ikke klor eller noe tilsatte midler for å rense det). FOTO: TimeOut.

Aktiviteter for store og små

Langs "hovedgaten" som kringler seg igjennom parken langt Serpentine har man mulighet til å leie både skateboard, rulleskøyter og sykler (det er billiegere å leie Santander sykler). Det er også mulighet til å ride på hest men det er veldig dyrt, koster fra £50 for en time.

Sportsmuligheter

I tillegg til å svømme og ro på the Serpentine, kan man spille tennis, fotball (i egne områder), bowls og golf putting (disse må bestilles på forhånd).

Speakers Corner - demonstrantenes fristed

Speakers' Corner er det første man møter når man går inn til parken fra Marble Arch stasjonen ved enden av Oxford Street (ved Primark). Dette har vært et sted for tusenvis av mennesker, blant annet Karl Marx, Vladimir Lenin og George Orwell, til å demonstrere ytringsfriheten. Dette har vært mulig helt siden 1892, etter at stortinget satte denne delen av parken av til alle å kunne tale til forsamlinger.

I nærheten av Speakers Corner, for rundt 250 år siden, ble mennesker fortsatt hengt fra de beryktede Tyburn galgene. Galgene ble satt opp i 1176 og innen de ble tatt ned litt over seks hundre år senere, i år 1783, og i løpet av den tiden ble over 50 000 mennesker henretter her.

Alle som ble dømt til døden fikk en mulighet til å gjøre en siste tale, hvor noen innrømmet, mens andre protesterte sin uskyld eller kritiserte myndighetene. Det var også mulighet for Londonere å kjøpe billetter til disse henrettelsene. Til slutt bestemte myndighetene seg for at hengingene her ble for bøllete så det ble flyttet til Newgate fengselet. Men tradisjonen for protester og ytringer fortsatte på denne plass.

Slik Speakers' Corner blir benyttet i dag stammer fra 1866 når et møte blant the Reform League fikk et forslag avslått av regjeringen, noe som førte til marsjer og protester som ble utestengt fra parken, som endte med at protestdeltakerne rev ned gjerdene for å få tilgang. Dette førte med seg at det oppsto uroligheter og opptøyer som varte i tre dager. Året etter møtte 150 000 mennesker opp etter at regjeringen avslo nok et forslag, som medførte at innenriksministeren sa opp. I 1872 Park Regulation Act, ble derimot retten til å møte og snakke fritt i Hyde Park opprettet og en rekke med bestemmelser ble satt inn for gjennomføringen av møtene. Dette området som er definert i bestemmelsene går langt utover Speakers Corner men det er her mest mennesker møtte opp og samlet seg. FOTO: BBC

I nyere tid, februar 2003, var det et enormt oppmøte i protest mot Irak-krigen, hvor det er antatt at mellom 750 000 og 2 millioner mennesker møtte opp for å protestere.

Minnesmerker, fontener, statuer og rosehage

Parken er full av detaljer som er verdt et par minutter når man først er inne i parken.

Det norske krigsminnemerket (The Norwegian War Memorial)

Den norske marinen og handelsflåten ga denne store granittblokken i 1978 som en takk for hjelpen under Andre Verdenskrig. Denne blokken finner man på nordsiden av Serpentine i det som kalles for 'the Cockpit', øst for Serpentine Sackler Gallery.

"You gave us a safe haven in our common struggle for freedom and peace" står det inngravert på forsiden, mens baksiden har "Worked and shaped by forces of nature for thousands of years".

Gleden med livet (Joy of Life) fontenen

En skulptur stående midt i fontenen gir inntrykk av å holde hender og danser midt i vannet, med fire små barn innimellom vannstrålene.

Holcaust Memorial

Denne minneshagen ligger på østsiden av Dell og er en hage av steinblokker omgitt av bjørketrær og var Storbritannias første minnesmerke for Holocaust ofrene.

Akillesstatuen - populært møtested i parken

Den 5,5m meter høye statuen av Akilles, den greske helten under den trojanske krigen, minnes soldaten og politikeren Arthur Wellesley, 1. Hertug av Wellington og ble satt opp etter ordre fra Kong George III og avduket 18 juni 1822.

Denne store skulpturen er lett synlig når man kommer inn i parken fra Hyde Park Corner hjørnet (sørøst) som møter Green Park og Wellington Arch.

Diana minnesfontene

Dette er et unikt minnesmerke for Prinsesse (av Wales) Diana, som ble åpnet av Dronningen den 6 juli 2004. Selve designet har som mål å gjenspeile og symbolisere Dianas liv, kvaliteter og åpenhet hvor det er tre broer som gjør at man kan gå inn til selve hjertet av fontenen.

Rosehage - The Rose Garden

Rosehagen ligger rett vest fra inngangen ved Hyde Park Corner, i nærheten av Akillesstatuen, og er en spektakulær hage med roser blandet med urter som gir fyldige blomsterbed med gode og sterke dufter.

Kongelige salutter

Royal Gun Salutes markerer kongelige begivenheter. Saluttene blir avfyrt av the King's Troop Royal Horse Artillery. Ved statsbesøk, åpningen av regjeringen og for Dronningens bursdag, blir Green Park benyttet istedenfor Hyde Park.

Hvor mange runder som blir avfyrt kommer ann på sted og anledning, hvor det er vanligst med 21 avfyringer, men i Hyde Park og Green Park legges det til ekstra siden de er Kongelige parker (del av Royal Parks).

Disse begivenhetene finner sted som regel midt på dagen klokken tolv (hvis ikke annet er oppgitt) og ikke avfyrt på søndager, så hvis begivenheten faller da, blir disse avfyrt neste dag.

Dato Event/Arrangement Sted
6 februar Accession Day
Feiring av når Dronning Elisabeth II tiltredde tronen
Green Park
21 april Dronningens fødelsesdag Hyde Park
18 mai Stats åpning av regjeringen
41 kanonsalutter blir avfyrt klokken 11:08
Green Park
2 juni Coronation Day
Feiring av kroningen til Dronning Elisabeth II
Hyde Park
10 juni The Duke of Edinburgh's fødelsesdag Hyde Park
11 June The Queen's Official Birthday
Det har lenge vært tradisjon å feire monarkens bursdag offentlig på en dag i løpet av sommeren, avfyres kl 12:52
Green Park
14 november The Prince of Wales' bursdag Green Park
November Remembrance Sunday
En to-runders salutt vil bli avfyrt fra Horse Guards Parade, en på starten av to minutter stillhet klokken 11:00 og en på slutten, klokken 11:02
Horse Guards Parade
april / juli / november London State Visits
For statsbesøk i London blir 41 skudd avfyrt til varierte tider
Green Park

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Hyde Park, London
W2 2UH
 • Oxford Street
 • vest-London
 • West End

Nærmeste tube/tog-stasjon:

 • Hyde Park Corner
 • Knightsbridge
 • Lancaster Gate
 • Marble Arch
 • Queensway


Siden Hyde Park er enorm er det vanskelig å gi noe tips over hva som er beste undergrunnstasjon eller reisemåte til parken, men kommer man fra "sentrum" er Central Line til Marble Arch enklest og man kommer nesten rett inn i parken ved ene utgangen. Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt

I nærheten