Notting Hill Karneval Gatekarneval i vest-London

Notting Hill Karneval teaser bilde
 
2.6
 
0.0 (0)

Dette er en av Europas største årlige gatefestivaler og foregår over 3 dager rundt den offentlige sommerfridagen i august. Det er beregnet at over en million mennesker tar turen i løpet av disse dagene.

Les mer...
Prisnivå
£
Adresse
Notting Hill, W2 - London
 • Notting Hill
 • vest-London
 

Kontaktinformasjon

Åpningstider og Sesong

Mandag
09:00 - 19:00
Søndag
09:00 - 19:00

Notting Hill karnevalet er alltid søndag og mandag på "August Bank-holiday" hvert eneste år.
Åpent hellidager (Bank-holidays)?
Ja
Passer for sesong
Sommer

Filter

Sted / Bygning
Street Food Sted
Passer for
 • Barn
 • Familien
 • Kvinner
 • Menn
 • Par
 • Party / Fest
 • Rullestolbrukere
 • Utdrikningslag
Norlonfilter
Populært for turister
Har / er
 • Atmosfære
 • Berømt / Kjent
 • Underholdning
 • Uteservering
Underholdning
Live Musikk - Diverse
Fasiliteter
 • Alkohol Tillatt (Medbrakt)
 • Toalett

Aldersgrense og Dresskode

Aldersgrense
Ingen Aldersgrense

Prisinformasjon

Ekstra Prisinformasjon
Gratis
Prisnivå
£
Det koster ingenting for å komme inn til selve karnevals området, men man må regne med å betale litt ekstra for mat og drikke i puber og på "gatekjøkkene" som er inne i området. Best å ta med kontanter, da det er lite med kort-muligheter.

Vurderinger

Skribentomtaler

1 reviews

Snittrangering 
 
2.6
Verdi for Pengene 
 
3.0  (1)
For Barn 
 
2.5  (1)
For Familien 
 
2.5  (1)
For Kvinner 
 
2.5  (1)
For Menn 
 
2.5  (1)
For Par 
 
2.5  (1)
Snittrangering 
 
2.6
Verdi for Pengene 
 
3.0
For Barn 
 
2.5
For Familien 
 
2.5
For Kvinner 
 
2.5
For Menn 
 
2.5
For Par 
 
2.5

For mye folk og kø

Vi burde skjønt tegningen når vi hørte om verdens største gatekarneval (utenfor Rio), det blir over en million mennesker rundt i gatene av vest-London og alle er i god stemning og alt er vel og bra, men det blir veldig mye mas og kjas, spesielt hvis man har med barn - blir liksom litt for mye av det gode. Hvis man skal ta turen hit bør man ta med seg to tips: Gå til toalett køen 30 minutter før man må på do og en av reisefølget står i bar/mat kø hele tiden, så bytter man på å stå i kø.

Var denne omtalen til hjelp? 

Brukeromtaler

Det finnes ingen brukeromtaler til denne infoen

Beskrivelse og bilder

Karnevalet i Notting Hill er kjent for å være det største karnevalet utenfor det mer berømte i Rio (Brasil), og det regnes å være rundt 1 million besøkende hvert eneste år!

Kart over Notting Hill 2016

Det er viktig med litt forberedelser for at dagen i Notting Hill skal bli bra, istedenfor altfor mye plager med kø og å gå seg vill.

Aldersgrenser på karnevalet

Det er ingen aldersgrense å komme inn, men Søndag er regnet som familiedag, og for de som ikke liker at det er svært fullt.

Hovedparaden på mandag

Denne karnevalsparaden består av 68 flåter og flere hundre dansere som fester seg fra Great Western Road, gjennom Chepstow Road og Westbourne Grove, før den avsluttes på Ladbroke Grove.

Ti ting man bør kunne om karnevalet

1. Hva er Notting Hill Carneval?

Det er Europas største gatefestival med over 2 millioner besøkende hvert år og over 300 matboder! Startet i 1966 (feiret 50 år i 2015!) og legges til helligdagshelgen (bank-holiday) i slutten av August hvert år. Selve festivalen består hovedsakelig av tradisjonell karibisk musikk, mat, kostymer og drikke. Stedet for herligheten er gatene i og rundt Notting Hill (selvfølgelig)...

2. Rundt 16 000 album og 38 scener/musikkanlegg

Det er anslått at over 16 000 allbum blir spilt fra de 38 forskjellige anleggene i løpet av de to dagene som festivalen foregår. Musikkstilen er for det meste en herlig blandet av karibiske rytmer fra blant annet reggae, dub, soca og calypso. I tillegg til funk, jungle, ska osv. Så her er det vanskelig å ikke kjenne det litt i dansefoten når man går igjennom gatene med god drikke i ene hånden og jerk-chicken i den andre.

3. Transport til og fra er lettere sagt enn gjort

De fleste undergrunnsstasjonenen i nærheten har regulerte åpningstider under disse dagene, så det kan bli mye gåing fram og tilbake, noe som betyr at man bør sette av hele dagen til festivalen. Kart og Veibeskrivelse til Notting Hill Karnevalet

Ingen busser vil kjøre inn til området hvor karnevalet finner sted, så hvis man er avhengig av bussforbindelse igjennom her må man belage seg på omkjøringer og mest sannsynlig ekstra reisetid.

4. Få muligheter til å betale med kort

Selv om det kanskje ikke er så smart å dra til en så stor folkesamling, så er det faktisk nødvendig å ta med kontanter hit. For det første er det utrolig mye kø til de få minibankene som finnes i gatene og få boder har kortterminaler (eller Apple/Android Pay).

5. Barnedagen - kanskje ikke helt hva vi ser for oss

Vi nordmenn har ikke for vane å ta med barn på fest, men søndagen i Notting Hill karnevalet er barnedagen og hvis man drar hit midt på dagen er det ikke så alt for mye fyll, men mye god stemning, mat og fargerike kostymer. Dagen starter allerede på morgenkvisten og varer til sjutiden på kvelden, med fargerike parader for barn.

6. Den virkelige party dagen

Dette er den virkelig store og svært travle dagen med hovedparaden som består av over 60 band, de 38 lydsystemene og utallige dansere som flyter rundt på flåter gjennom gatene til herlige rytmer. I tillegg er det full fest i alle puber, barer og sidegater til hovedparaden. Gjør klar paraceten og take-away menyen til dagen derpå, dette blir en lang dag!

7. Nok mat - veldig god mat

Man er garantert å finne noe som passer alle og en hver blant de rundt 300 matbodene som ligger som perler på en snor igjennom gatene. Her finner man et spesielt godt utvalg når det kommer til karibisk mat som jerk chicken og grillmat, men det er også et godt utvalg av vegetariske retter.

8. Avtal møtested og ikke vær avhengig av mobilen for kontakt

Med så mange mennesker (i tillegg til de som allerede jobber og bor her) blir det et veldig stort press på mobilnettverket og man sliter med å både ringe, sende sms og sjekke instagram, så man bør avtale møtested hvis man kommer bort fra de man reiser hit med.

9. Er det trygt/farlig å gå på Notting Hill karnevalet?

Hvis man tar hensyn og er litt forsiktig som man alltid bør være i slike storbyer, så går det bra. Det er svært lite kriminalitet som blir rapportert hvert år (hvis man tenker på at det er over to millioner mennesker) og så er det tusenvis av politi og sikkerhetsvakter på hvert eneste gatehjørne. Noen tips: fordel penger i flere lommmer, ikke vift med den siste iPhonen eller fancy tilbehør, kanskje verdt å ta med en mindre flashy håndveske og hold deg i nærheten av dine venner og ha det kult!

10. Hva har man egentlig på seg?

Det viktigste er å ha behagelige sko som man klarer å gå i over flere timer, det er lite med sittemuligheter så fremst man ikke sitter på gaten eller gjerder rundt omkring. Åpne sko er heller ikke spesielt smart så fremst man ikke har lyst på en blå tå eller to. Husk at dette er London så man kan kle på seg stortsett hva man vil (men kan faktisk ikke huske å ha sett en eneste dress på karnevalet!?)

3 Beste tips for en god London karneval opplevelse

 • Ta ut penger før du nærmer deg området
 • Avtal møtested med vennene dine tilfelle dere mister hverandre. Mobilnettverket har en tendens til å bryte sammen
 • Ikke drikk for mye øl, det er enorme køer til toalettene
 • Ok, vi legger til et fjerde tips: Ikke spis før du kommer hit, er mye god og forskjellig mat som må prøves

Svært mye forskjellig musikk

Det er 38 forskjellige scener/musikkanlegg hvor det er DJer som spiller det beste innen forskjellige sjangre.

Forskjellige reiseruter til Notting Hill karnevalet

Noen undergrunnstasjoner vil være åpen kun for utgang, og noen med svært begrensede åpningstider.

Notting Hill Gate Stasjonen

Denne vil være åpen kun for avstigning mellom klokken 11.00 og 19.00. I tillegg vil ikke Circle og District togene stoppe her mellom klokken 11.00 og 19.00 på søndag, og hele dagen på mandag 

Bayswater, Queensway og Paddington:

Disse er åpne som vanlig, og er de som TimeOut anbefaler som alternative stasjoner i forhold til de med restriksjoner.

Ladbroke Grove - Stengt begge dager

Latimer Road:

Stenger klokken 11.30 begge dager

Royal Oak:

Kun avstigning mellom klokken 11.00 og 18.00 begge dager, og stenger klokken 18.00

Westbourne Park:

Stenger 23.30 og stengt for påstigning mellom klokken 11.00 og 18.00.

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Notting Hill
W2
 • Notting Hill
 • vest-London

Nærmeste tube/tog-stasjon:

Notting Hill Gate

Flere av sykkelstasjonene (Boris-syklene) i området av festivalen/karnevalet vil være stengt under festivaldagene mellom klokken 21:00 og 07:00 dagen etter.

Latimer Road og Ladbroke Grove er stengt søndag og mandag. Notting Hill Gate, Queensway, Royal Oak og Westbourne Park vil kun være tilgjengelig som utgang mellom klokken 11:00 og 18.30 begge dager.

Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt

I nærheten

Detaljkart for Notting Hill Karnevalet 2016

Det er veldig dårlig dekning på karnevalsdagene så det er anbefalt å laste ned en versjon av kartet eller printe det ut. Avtal og merk av et møtested med de du drar hit med, slik at det slipper bli episoder hvor dere ikke finner hverandre. Kartet er hentet fra TimeOuts NH Guide.

Over to millioner mennesker samles på det lille området på kartet, så her gjelder det å være smart med å planlegge alt fra toalett og bar besøk før det er absolutt nødvendig.