Svensk midtsommer i Hyde Park
fantastisk moro (på solskinnsdager)

Hvis man har lyst på en piknik med godt selskap av tusenvis av andre, bør man pakke piknikkurven og ta turen til Hyde Park for en litt annerledes (og veldig rølpete) midtsommerfeiring.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Dette er årets beste piknik! Du bør pakke kurven, ta med noe godt å drikke, og ta del i svensk midtsommer midt i Hyde Park.

Selv om dette er svært avhengig av været, er det verdt å ta turen selv om det kan være litt regn i luften eller litt vind. Vi er tross alt norske, og det finnes ikke dårlig vær - kun dårlige klær!

Hva er en typisk midtsommerfest i London?

Det er de samme tradisjonene som i Sverige, hvor man kler seg i sommerlige klær og pakker piknikkurven med jordbær, sild, kjøttboller, laks og selvfølgelig snaps!

Selvfølgelig danser og synger man rundt en "midtsommarstång", som er en blomsterfylt stang, gjerne i et form av et kors pyntet med blomsterkranser. Sangene man synger er kjente svenske viser, og vanligvis ledet av en som starter hver vise.

Midtsommer kubb-mesterskap

Kubb er en av de beste parklekene man kan spille, og er superenkelt. Man kaster noen pinner på andre treklosser, og vinneren er den som får ned de fem klossene til motstanderlaget, og kongen som er plassert i midten.

Varer til man er lei

De ivrigste kommer til parken rundt klokken ett på dagen, og det er fint å være tidlig ute hvis man vil finne gode steder å ha sin piknik. Det anbefales sterkt å ta med en liten parasoll eller mini-party telt (£29.99 fra Amazon). De fleste er i parken til syv-åtte tiden, og de aller ivrigste tar turen til nærliggende puber.

Marble Arch stasjonen er nærmest

Hyde Park er enorm, men det er faktisk ganske lett å se hvor denne pikniken finner sted. Det er umulig å gå glipp av tusenvis av festglade svensker som feirer midtsommer. Nærmeste stasjon er Marble Arch, og når man entrer parken tar man til høyre når man kommer inn, så vil du lett kunne finne dem.

Ikke offisiell feiring

Tidligere år har feiringen vært en offisiell feiring organisert av det svenske handelskammeret i London, men ny lovgivning over parken har gjort det for dyrt å holde en offisiell feiring her. Dette setter ikke en stopper for å kunne ha en piknik i parken, og da det er lov å ha piknik med opptil 40 personer kan man nyte midtsommer i parken med gode venner, eller møte nye venner.

Bildegalleri