Brighton
Kun en time unna med tog

En av de tingene man kan savne når man bor i London, er sjøen og sjøluften, så da er det digg at Brighton bare ligger en time unna med tog. Denne lille byen er mest kjent for sitt uteliv, kunstnermiljø og sine pirer.

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Brighton er en veldig hip by som er svært så livlig, og spesielt populært om sommmeren da byen er bygd rundt "stranden". Det er svært enkelt og rimelig å reise fra London til Brighton, noe som gjør at det er et perfekt sted selv for en dagstur.

5 ting som gjør Brighton en nødvendighet på "to-do" listen:

  Sjøen og "stranden"
  De intime gatene og kule butikker
  Restauranter og utelivet
  Svært rimelig og lett tilgjengelig

Stranden i Brighton er ikke en strand!

Stranden i Brighton består ikke av sand
Det første som bør nevnes er at det er ikke en strand det som er langs sjøen, det er pebbles (små steiner) som gjør vondt under føtterne når man går, så derfor anbefales det å kjøpe eller ta med seg sandaler som man kan bruke hvis man er heldig og kan bade.

En ting som er super digg med stranden er at det er lov å grille med engangsgriller der, og beliggenheten er helt super - 2 min å gå fra selve bykjernen.

Aktiviteter langs sjøkanten

Mye kule aktiviteter å gjøre ved sjøenHvis du ønksker å reise til Brighton på vinteren, eller det er kaldt når du besøker byen, så er det ganske mye annet liv langs strandpromenaden. Du kan foreksempel spille mini-golf, kjøre karuseller, eller gå på restaurant med sjøen som nærmeste nabo.

Om sommeren så er utvalget av ting å gjøre enda bedre, da kan man leie vannskuter, stå på vannski, leie kajak/kanoer, spille beachvolleyball og mer.

The lanes - Fantastiske smale gater og "quirky" butikker

Brighton er fargerik på så mange forskjellige måter, både de som bor her, butikker og selv strandbodene er i friske farger som lyser opp omgivelsene, noe som er ganske så forskjellig fra London - som kan være ganske så grå og trist til tider.

Nydelige butikker i gatene av byen

Selv butikk-kjeder gjør sitt for å passe inn i imaget til Byen ved å gjøre butikkfrontene mer fargerike og fine. Du vil også finne svært mange små og uavhengige butikker her, noe som gjør at de har svært personlige trekk.

Anbefalte steder å spise i Brighton

Hvis vi skulle anbefalte alle stedene hvor vi har fått god mat og god service, så ville denne artikkelen blitt svært lang, så det vi heller kan gjøre er å anbefale å spise i The Lanes, her finner du alt fra fish n chips til thai og italiensk mat. PS: Det er ikke særlig anbefalt å spise på selve pieren, eller på de restaurantene som ligger på "stranden", disse er som regel overpriset, og ikke spesielt bra i forhold til alt det andre gode som ligger i byen.

Svært mye god mat og drikke
Når vi var her sist, så falt valget på en italiensk restaurant som heter Donatella. Denne restauranten ligger midt inne i alle smågatene, og vi passet på å få et bord ute hvor vi kunne se på livet og nyte pastaretten og mojitoen i finværet.

Ta deg god tid, og kanskje få en hårklipp?

Ferske reker er ikke feil når været er fint
Sist jeg var i Brighton, så bestemte jeg meg dagen før at jeg skulle reise hit etter jobb, og tilbringe lørdagen rundt i byen. Etter å ha startet med en liten frokost ved sjøkanten, som besto av et pintglass med nykokte reker og en baguette (Dette kan kjøpes ved flere gateboder langt sjøkanten, betalte £3 for en pint med reker).

Deretter tok jeg turen inn mot selve bykjernen. Da jeg hadde god tid, så bestemte jeg meg for å ha en hårklipp hos en frisørsalong som het Mos, og det må være den beste servicen jeg noen gang har opplevd i hele mitt voksne liv, ikke bare ble jeg tilbudt kaffe, te og isvann, men for £13 så fikk jeg full hårvask med hårmassasje, klipp, ansiktsmassasje og ettervask og voksing! Så hvis du skal ta turen hit, så er det verdt å spare hårklippen til du ankommer Brighton.

c

Det raskeste og svært rimelige reisemåten er med tog fra Victoria Station, og togbillettene koster rundt £17 for samme dag retur billett. Du kan spare enda litt på å forhåndsbestille via internett. Det er også mulig å ta buss til Brighton, men selv om du sparer en del penger på det, så tar det ganske lang tid.

Finn billige togbilletter til Brighton nå!

Rimelige og gode overnattinger og hoteller

Det rimeligste alternativet er å leie seng ved et hostell, og vi har testet ut et par av disee, og den vi anbefaler er faktisk den som er lengst unna byen (fortsatt gåavstand).

Smart Sea View Brighton

Billig og rent hostell for brightonturen.Seng fra £9 per person!

Dette hostellet ligger ca 10 minutt gange fra sentrum og piren men ved fint vær, så er det en fin gåtur langs "stranden". Ved siste besøk så betalte vi £22 for et privat rom, noe som ikke er ille.

Bestill rom nå!

Bildegalleri