St Paul's Cathedral Praktfull barokkirke designet av Sir Christopher Wren i 1673

Bilde av katedralen tatt fra luften
 
0.0
 
0.0 (0)

Katedralen ble satt på på det høyeste punktet i City of London (indre-London) på toppen av Ludgate Hill, noe som gjør at St. Pauls fortsatt er godt synlig fra store deler av London.

Les mer...
Adresse
St. Paul's Churchyard, EC4M 8AD - London
  • City
  • øst-London
 

Kontaktinformasjon

Åpningstider og Sesong

Åpent hellidager (Bank-holidays)?
Ja
Passer for sesong
  • Jul og Nyttår
  • Sommer
  • Vinter

Filter

Sted / Bygning
Kirke / Katedral
Passer for
Førstegangsreisende
Norlonfilter
Populært for turister
Har / er
  • Berømt / Kjent
  • Verneverdig

Vurderinger

Brukeromtaler

Det finnes ingen brukeromtaler til denne infoen

Beskrivelse

St. Paul's Cathedral er en av de mest fotograferte kirkene i London og er Englands nest høyeste katedral (etter Liverpool Cathedral). Et supertips er å beskue/fotografere denne praktfulle kirken fra takterassen på kjøpesenteret/restauranten ved siden av.

Fungerende kirke

St. Paul's er fortsatt en fungerende kirke, selv om den ble gjenåpnet allerede i 1697 etter å ha blitt totalskadet etter den store brannen i London 1666. Byggingen fortsatte i flere år etter at den ble åpnet, og den offisielle datoen er satt til 25 desember 1711 (også etter det fortsatte arbeidet med flere av statuene datert til rundt 1720).

Tips for ekstra fin utsikt over kirken fra yttersiden

Hvis man ønsker å se London fra høyden og komme veldig nærme St. Pauls anbefales det å ta turen til One Change kjøpesenteret i nabobygget, for så å ta heisen opp til der restauranten Madison er, her kan man gå ut på takterassen og få veldig bra utsikt over katedralen og resten av London. 

Enkelt hverdagsromantikk med himmelsk utsikt og champagne

Hvis man har vært ute på shopping hele dagen og føler at man trenger en liten time-out med partneren så kan det være et godt tips å overraske med å ta heisen til toppen av kjøpesenteret One Change (nevnt ovenfor) og ta et glass champagne med utsikt over den fantastiske katedralen (kanskje det du kjøper en time ekstra med shopping etterpå? :-)

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

St. Paul's Churchyard
EC4M 8AD
  • City
  • øst-London

Nærmeste tube/tog-stasjon:

St. Paul's

Katedralen ligger vegg-i-vegg med St. Pauls tubestasjon og veldig lett å legge merke til når man kommer ut. Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt

I nærheten