Palace of Westminster "Houses of Parliament" eller Parlamentsbygningen om du vil

Palace of Westminster
 
0.0
 
0.0 (0)

Parlamentsbygningen ligger i bydelen Westminster på elvebredden ved Westminster bridge. Denne nye versjonen av palasset ble gjenreist i årene mellom 1840 og 1870, etter en brann i 1834. Hvis du ikke kjenner til palasset, så har du iallefall sett/hørt om klokketårnet som er en del av bygningen, nemlig Elisabeth Tower (eller feilaktig, Big Ben).

Les mer...
Adresse
Palace of Westminster, SW1A 0AA - London
  • City of Westminster
  • West End
 

Kontaktinformasjon

Filter

Sted / Bygning
Historisk Bygning
Passer for
Førstegangsreisende
Har / er
  • Berømt / Kjent
  • Verneverdig

Prisinformasjon

Ekstra Prisinformasjon
Gratis

Vurderinger

Brukeromtaler

Det finnes ingen brukeromtaler til denne infoen

Beskrivelse og bilder

Palace of Westminster har vært på verdensarvlisten til UNESCO siden 1987 og vært en fredet bygning siden 1970. Det mange av oss ikke vet er at den versjonen som står der i dag, er en "nyere" versjon, da originalen (bygd i det ellevte århundre) ble totalskadd etter en brann i 1834.

Palace of Westminster med klokketårnet er en av de mest fotograferte severdighetene i London og det med god grunn. Bilde fra Wikipedia.
Palace of Westminster med klokketårnet er en av de mest fotograferte severdighetene i London og det med god grunn. Bilde fra Wikipedia.

Over 1100 rom og to store "parker"

Parlamentsbygningen består av 1100 rom som er symmetrisk organisert rundt to "parker" innenfor yttermurene av palasset. Bygningen (som er et fantastisk byggverk) har tre hovedtårn, hvor det største og høyeste er 98,5 meter (Victoria Tower på sørvest hjørnet av palasset, og tidligere kjent som "The Kings Tower").

Ikke Big Ben, men Elisabeth Tower

På nordsiden finner man det aller mest kjente tårnet, en av Londons mest populære severdigheter, Elisabeth Tower (feilaktig kalt for Big Ben, som egentlig er bjellen inne i tårnet).

Tar ikke mer enn 20 minutter som regel

Big Ben og Palace of Westminster er fantastiske og velkjente severdigheter i London, men det er ikke mer enn at man som regel kan få tatt mange fine bilder her på 10-20 minuttter. Men dette gjør ikke noe, da det er mye annet å se i nærheten, blant annet London Eye, London Aquarium, London Dungeon og Namco rett over Themsen (slipper å svømme da det er en bro tilgjengelig, men vær forsiktig da dette er en hotspot for scams og lommetyver!)

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Palace of Westminster
SW1A 0AA
  • City of Westminster
  • West End

Nærmeste tube/tog-stasjon:

Westminster

Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt

I nærheten