Big Ben er navnet på bjellen, tårnet heter Elisabeth Tower

Elisabeth Tower med Big Ben innfelt
 
1.8
 
0.0 (0)

De fleste av oss har aldri sett Big Ben, men postkortene vi kjøpte er med bilde av Elisabeth Tower (tidligere Clock Tower). Det mer kjente og brukte navnet er faktisk navnet på hovedbjellen inne i tårnet.

Les mer...
Prisnivå
£
Adresse
Big Ben, Westminster Palace, SW1A 0AA - London
  • City of Westminster
  • sørvest-London
 

Kontaktinformasjon

Filter

Sted / Bygning
Historisk Bygning
Passer for
Førstegangsreisende
Har / er
  • Berømt / Kjent
  • Verneverdig

Prisinformasjon

Ekstra Prisinformasjon
Gratis
Prisnivå
£
Det koster ingenting å nyte utsikten og ta bilder av verdens mest kjente klokketårn fra yttersiden, men det er som regel enormt mye folk som tenker det samme.

Vurderinger

Skribentomtaler

1 reviews

Snittrangering 
 
1.8
Verdi for Pengene 
 
5.0  (1)
For Barn 
 
2.0  (1)
For Familien 
 
2.0  (1)
For Kvinner 
 
0.5  (1)
For Menn 
 
0.5  (1)
For Par 
 
0.5  (1)
Snittrangering 
 
1.8
Verdi for Pengene 
 
5.0
For Barn 
 
2.0
For Familien 
 
2.0
For Kvinner 
 
0.5
For Menn 
 
0.5
For Par 
 
0.5

Egentlig bare en klokke - en imponerende klokke sådan.

Kan være at vi har bodd her for lenge, men det er ikke så spennende med Big Ben, ja det er en fantastisk konstruksjon og et verdenskjent landemerke. Men kanskje heller verdt å ta bilde av klokketårnet når man farter forbi istendenfor å reise hit kun for å se det.

Var denne omtalen til hjelp? 

Brukeromtaler

Det finnes ingen brukeromtaler til denne infoen

Beskrivelse og bilder

Det verdenskjente klokketårnet har aldri hetet Big Ben. Før navneendringen i anledning diamant jubileumet til Dronning Elisabeth II i 2009, het det enkelt og greit "Clock Tower". Tårnet er en del av Palace of Westminster og ligger på nordsiden av det fantastiske palasset.

Skivene på Elisabeth Tower

Verdens nest høyeste...

En av verdens aller mest populære og kjente klokker er ofte brukt i filmscener, hvor de fleste av oss har sett scenen der Peter Pan, Wendy, John og Michael Darling tar en liten pause på viserne av uret, før de fortsetter ferden mot Never Land.

Tårnet ruver 96 meter over bakken og er det nest høyeste klokketårnet hvor det er ur på alle fire sidene (er vistnok Minneapolis City Hall klokken som er det høyeste).

Større enn man tror

Selve ur-skiven er hele 7 meter i diameter og viserne er 2,7m og 4,3m lange. Nederst på hver av urskivene står den latinske innskriften: "DOMINE SALVAM FAC REGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM", som fritt oversatt blir noe som "Å Herre, beskytt vår Dronning Victoria I" ("O Lord, keep safe our Queen Victoria the First" på engelsk)

Trenger ikke lang tid her

Hvis man ønsker å få noen bilder og se "Big Ben", kan man gjøre dette når man er i området. Generelt er det ikke grunn nok til å reise hit for å kun se hvor mye klokken er. Hovedbygningen, Palace of Westminster, som tårnet er en del av, ruver med sine detaljrike vegger langt Themsen ved roten av Westminster Bridge (som fører til blant annet London Eye, London Aquarium og Waterloo-stasjonen). Et godt tips er å gå av ved Westminster tubestasjonen, ta buss og hoppe av her, eller rett og slett gå hit, hvis man skal til en av de andre attraksjonenen og severdighetene i området. Da kan man få sett både tårnet og palasset i samme sving som man får gjort / sett andre ting.

Se opp for lommetyver og svindlere

Dette er en av de mest populære områdene for turister og besøkende i London, noe som igjen tiltrekker lommetyver og svindlere. I løpet av helger og sommermånedene er det et stort antall med "tryllekunstnere" som driver med spill hvor turister kan spille og vinne penger, mest populært er spillet med 3 kopper og en ball, hvor man skal gjette hvor ballen er til slutt. Man vinner aldri - det er ren svindel! Du kan lese mer om scams og turistsvindel i London, og hvordan man minsker risken for å bli utsatt for dette.

Kart, adresse og veibeskrivelse

Adresse

Big Ben, Westminster Palace
SW1A 0AA
  • City of Westminster
  • sørvest-London

Nærmeste tube/tog-stasjon:

Westminster

Ligger rett over Themsen ved London Eye og London Dungeon så man kan enkelt få med seg mye av de mest "turistete" tingen å gjøre med en liten rundt tur i området. Klikk for å se hva som er i nærheten
Bytt Start/Slutt

I nærheten