Golf i og rundt London
Ja, det er faktisk muligheter!

Golf er nok ikke det første man tenker på når man tenker på når man planlegger en aktivitet i London. Det er mulig å få temmet golf-savnet bare med å bruke undergrunnen (vanlig golf, ikke mini-golf).

Skrevet av Norlon Norlon     |   Sist Oppdatert:   |   Publisert:

Hjemme i Norge er golf ansett som en veldig dyr sport og det er mye man må tenke på hvis man har lyst å gå en liten runde. Her i byen er det faktisk mulig å spille pitch & putt (9 hullsbaner, vanligvis par 2-4) eller, pay & play (både 9 og 18 hullsbaner) hvor man ikke trenger medlemskap eller forhåndsbestilling.

Golfbaner i London

siden en bane tar veldig stor plass, så er de tilgjengelige golfbanene i London inne i, eller en egen del på eksisterende parker, som foreksempel Ally Pally (nordøst London), Queens Park (nordvest London), Gunnersbury (vest London) og Richmond Park (sørvest London). Tips vi har eget filter for parker med golfmuligheter.

Profesjonelle golfbaner rundt og i London

Det finnes gode muligheter hvis man ønsker en mer profesjonell runde, hvor flere av disse er godkjente for turneringer og konkurranser.

Betalt medlemskap trenger ikke være en nødvendighet hvis man registrerer seg gratis når man bestiller tid.

Mini-golf med streetfood og cocktails, perfekt for vorspiel eller utdrikningslag

Siste skrik innen Londongolfen er kombinasjonen golf, lite plass, mat og god drikke. Dette har ført til at det har kommet flere kule steder hvor golf er viktig, men mat og drikke er enda viktigere, Swingers er et godt eksempel på et slikt sted. Her kan man spille på to 9-hulls baner (voksen minigolf stil) samtidig som man nyter mat fra 3 utvalgte streetfood steder og skyller ned maten i en av de fem barene som ligger rundt banen.

Varierende kvalitet, men godt utvalg

De fleste golfbanene som ligger rundt sentrum er pitch & putt, og inkluderer både enkle par 2 hull og noen mer utfordrende par 3 og 4 hull.

Kvaliteten på disse banene er akseptabelt, men hvis man ønsker å spille på litt høyere nivå, er det anbefalt å sette av en hel dag og bruke noen av de mer profesjonelle banene.

Man trenger ikke utstyr

De fleste golfbanene i London tilbyr leie av utstyr for en rimelig penge, ett par pund ved pitch & putt og pay and play, og litt mer på de ordentlige banene.

Mye billigere enn hjemme

Prisen man betaler for en runde kommer selvfølgelig ann på om man skal gå 9 eller 18 hull, og om man tar med eget utstyr. Vanlig/profesjonelle baner er litt dyrere enn dette, men en del billigere enn gjenomsnittet på de norske banene.

Prisoversikt (circa gjennomsnittpris)

  • Pitch & Putt (9 hull): £5 / £8 med utstyr
  • Pitch & Putt (18 hull): £2 ekstra per spiller (fleste baner betyr dette to runder på 9 hull)
  • Pay and Play (9 hull): £8 / £14 med utstyr
  • Pay and Play (18 hull): £5 ekstra per spiller
  • Profesjonell/vanlig bane (18 hull): £14 / £20 med utstyr