Ting å Gjøre

Ting å gjøre i London for hele reisefølget - alt fra rare gratisopplevelser til mer turistete alternativer

London har noe å gjøre for absolutt alle og en hver! Alt fra turiestete attraksjoner til mer "urbane" opplevelser - for hele familien.

Verdensmetropol for ting å gjøre

London er virkelig en verdensmetropol når det kommer til alt det man kan finne på. Her kan man oppleve alt fra historiske severdigheter som Tower of London og populære attraksjoner som Madame Tussauds til mer ukjente perler som Kidzania for barna og fotballgolf for utdrikningslaget. Det største problemet er som regel at man må ha tid og penger til å gjøre alt, i tillegg til at man må vite om mulighetene for å kunne sette sammen en tur som passer reisefølget og været (vi har laget filtre som kan gjøre dette enklere).

Vanligste/turistete ting å gjøre

Ting du IKKE må gjøre i London: ikke

 1. ... stå til venstre i rulletrapper. Det irriterer lokalbefolkningen voldsomt, stå til høyre
 2. ... tro at London Bridge er den fine broa (Det er Tower Bridge)
 3. ... gå på tog/buss før man har sluppet ut de som skal av
 4. ... gi for mye eller for lite tips (kun brune mynter er ufint!)
 5. ... forvent å få bord på restaurant mellom klokken syv og ni i helger uten bordbestilling (det er mulig, men ofte ikke)
 6. ... tro at man kan gå reise fra øst til vest på ti minutter
 7. ... kjøp svartebørsbilletter utenfor fotballstadioner (ikke lov og mye falskt!)
 8. ... gå av bussen / tuben uten å stemple oyster/bankkortet ut (det kan bli mye dyrere)
 9. ... glem å be om momskvittering hvis man shopper for mer enn £60 (gratis penger)
 10. ... vis to med fingrene som motsatt peace tegn (yttersiden av hånden mot den man viser) når man bestiller noe i baren (det er verre enn å vise fingeren)

Ting å gjøre for hele reisefølget

London har noe for absolutt alle, det være seg om man vil gjøre noe alene eller sammen med hele reisefølget, eller kanskje man trenger manneparkering når fruene er ute å shopper og dameparkering når resten av reisefølget er på casino og fotballkamp (ja, dette var dårlige eksempler men var de beste vi kom på i farta).

Alternativer i henhold til reisefølge

Hvis man ønsker å se London fra luften kan det være at London Eye er det beste alternativet hvis man har barn med i reisefølget, men hvis man er sammen med voksne kan faktisk Sushi Samba og Duck and Waffle være bedre alternativer. Disse to er nesten like høyt og like bra utsikt, men er gratis og man kan kjøpe gode drinker og/eller et par asiatisk inspirerte retter for å spise. Siste i rekken over steder med panoramautsikt over London er The Shard, men her må man passe på at det fort kan føles litt dyrt med tanke på at man kun tar heisen opp og må betal over £20.

Gjør ting i ett område om gangen

Det å komme seg fra A til B i London kan ta litt tid, så man kan gjøre turen enklere med å planlegge rundt hovedtingen man skal gjøre i løpet av en dag. For eksempel hvis man har kjøpt billetter til London Eye er det fornuftig å besøke akvariet og London Dungeon i løpet av samme tur (de ligger rett i nærheten). Hvis man i tillegg har lyst på noen bilder forran Big Ben, så ligger det rett over broen ved alt dette

Hvis man skal på fotballkamp i nord-London, Tottenham, kan det være lurt å planlegge kveldsarrangementene til øst eller rundt West End da det er veldig mye enklere å komme seg hit enn foreksempel til vest.

Mest populære ting å gjøre i London

Som nevnt mange ganger i denne guiden: det er utrolig mye å gjøre her, både for turisten (førstegangsreisende) og den litt mer erfarne Londonfareren. Nedenfor er noen av de mest populære turistete tingene å gjøre.

Aktiviteter og opplevelser

Av og til har man lyst til å være litt mer aktiv, selv på storbyferie, og London tilbyr et bredt utvalg som passer hele reisefølget.

Her finner man alt fra spillehaller og golf, til go-kart og klatring. Norlon (Nordmenn i London) har også regelmessige fotballtreninger i London for de som ønsker å være litt aktiv samtidig som man kan bli kjent med nye ansikter som elsker London.

Attraksjoner og Severdigheter

Det finnes mye mer enn Big Ben og Madame Tussauds! Her finner man historiske bygninger, populære turistattraksjoner og nyere ting som The Shard (restaurant og bar med utsikt over London). Den største feilen som vi nordmenn gjør er at vi vil se alt - det er ikke mulig, så man må være smart og heller velge seg ut ting man virkelig har lyst til å få med seg.

Når det er sagt, så er det en del man bør få med seg, og enkelte ting kan man besøke år etter år i og med at de fornyer seg hver eneste sesong, dette gjelder blant annet dyrehagen i London og akvariumet.

Dagsturer og utflukter

Det er veldig enkelt og ganske rimelig å benytte tiden til en liten dagstur eller utflukt til andre steder rundt London, hvor man har muligheten til å få med seg enda mer av det England har å by på.

Brighton, som ligger på sørøst-kysten av England, er kun en time unna med tog og er spesielt populært mål for dags/helgeturer fra London. Her finner man smågater med spesielle butikker, en lang "strand" og et yrende uteliv med godt utvalg av restauranter og utesteder.

Grønne og store parker

Selv om vi nordmenn er bortskjemte med natur er Londons parker verdt et besøk hvis man har tid og mulighet. Man finner små parker som passer til en liten piknikk mellom shoppingen i Oxford Street, eller Hyde Park hvor man kan leie båter og se store konserter/festivaler. Hvis man deriomot har lyst å oppleve litt fugleliv anbefales WWT Wetland Centre (over elven fra Fulham/Chelsea/Hammersmith).

Hvis man ønsker å være litt mer aktiv og oppleve litt, finnes det parker til det også, blant annet Gunnersbury Park hvor man kan spille golf, fotballgolf, fotball osv.

Shopping og markeder i London

London er metropolen når det kommer til shopping hvor det finnes like mange butikker som nordmenn som liker melk. Hvis man skal tilbringe dagene på shopping kan det være lurt å planlegge små avbrekk med lunch (eller kanskje en cocktail?) inni mellom. Hvis man har noen i reisefølget som ikke vil være med å shoppe kan man splitte opp og gjøre forskjellige ting for så å treffes for en bedre lunch.

Oxford Street er vel og bra - men det finnes bedre alternativer til å bruke en hel dag på å tråle opp og ned denne kilometer lange shoppinggaten. Kjøpesentre som Westfields er et godt alternativ. Her finnes butikker til det meste og man har muligheten til å gjøre handlerunden til noe mer enn bare spasering og visa-kort-slitasje.

Teater, show og musikaler: London er Europamester!

West End i London er en av de mest kjente områdene for forestillinger og spesielt musikaler. Her kan man oppleve alt fra klassikere til nyere (men minst like bra) forestillinger som Book of Mormons. Uansett hvor man går i områdene som vi nordmenn kaller for sentrum kan man se store saler med heldekkende postere om hvilke forestillinger som kan sees inne.

Det er ikke spesielt billig for billetter til musikaler og konserter, men man får som regel veldig bra kvalitet for pengene. Prisnivået ligger fra £35 og oppover til godt over £100 for de beste setene (det holder som regel med vanlige seter) på de mest populære forestillingene. Hvis man ønsker å oppleve litt mindre "mainstream"/vanlig underholdning kan man flytte seg østover hvor man finner alternativer til en mye rimeligere penge, samtidig som kvaliteten fortsatt er høy får man også muligheten til å se noe annet enn det de andre "turistene" skal se.

101 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4 5 6  
Ordne 
 

Liste

Inngangsskiltet til Lillywhites i Piccadilly Circus
Lillywhites (Sports Direct)Åpningstider og informasjon om Londons mest kjente sportsbutikk
 
4.7
 
4.7 (1)
SW1Y 4QF | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list

Hemmelig innhold! Disse sidene har innhold som kun er synlig for innloggede medlemmer.

 • Sett sammen egne Londonlister
 • Tilgang til flere interaktive kart
 • Sammenlign listinger og priser
 • Samle poeng for 책 vinne premier!
Veldig lett å kjenne igjen den røde fasaden til lekebutikken
HamleysVerdens eldste og største lekebutikk
 
0.0
 
4.8 (2)
W1B 5BT | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Tower of London ruver godt i terrenget ved Themsen
Tower of LondonBilletter, åpningstider og informasjon
 
0.0
 
0.0 (0)
EC3N 4AB | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Brentford Football Club (Griffin Park)
Brentford Football Club (Griffin Park)Eneste stadion med en pub på på hvert hjørne av stadionen
 
4.0
 
0.0 (0)
TW8 0NT | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Den sjarmerende butikkfasaden til P&W
Paxton & WhitfieldOstebutikk i "sentrum" som åpnet i år 1797!
 
0.0
 
0.0 (0)
SW1Y 6JE | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Trivelige folk og vafler er også en liten bonus i den lille butikken til kirka.
Butikken til SjømannskirkaNorske matvarer og godis i London
 
0.0
 
0.0 (0)
SE16 7JB | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Konserter og musikkfestivaler i London 2017
Konserter og musikkfestivaler i London 2017Mange store band og artister kommer til byen i løpet av året!
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Voksdukken av dronning Elisabeth får litt 'sminke'
Madame TussaudsBilletter, priser og veibeskrivelse
 
4.0
 
3.8 (1)
NW1 5LR | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
City Cruise er en av alternativene man har når man vil se London fra båt
Båt-sightseeing fra ThemsenSe London fra Themsen
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Det er magisk å oppleve Tottenham og engelsk fotball generelt!
Tottenham Hotspur (White Hart Lane)Billetter, puber og hotell
 
4.0
 
4.6 (2)
N17 0AP | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Wembley Stadium Tour - Guidet omvisning
Wembley Stadium Tour - Guidet omvisningOpplev innsiden av en av verdens mest kjente stadioner
 
0.0
 
0.0 (0)
HA9 0WS | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Utenfor Wembley stadion under OL i London
Wembley StadiumEnglands største fotballstadion
 
0.0
 
0.0 (0)
HA9 | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
finish_of_2007_oxford-cambridge_boat_race.jpg
The Boat Race: Cambridge University mot Oxford UniversityEt av verdens absolutt eldste og mest prestisjefylte ro-konkurranse
 
0.0
 
0.0 (0)
SW15 | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
En blanding av effekter og skuespillere er ingrediensene til disse skumle attraksjonene.
The London Bridge Experience og London TombsEn grotesk historie attraksjon om området rundt her.
 
0.0
 
0.0 (0)
SE1 2SY | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Ikke hver dag man ser krigsfly henge fra taket.
Imperial War Museums (IWM) LondonFjern og nær krigshistorie på nært hold
 
0.0
 
0.0 (0)
SE1 6HZ | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Inngangen til Churchill War Rooms i Westminster
Churchill War RoomsEnglands viktigste rom under andre verdenskrig
 
0.0
 
0.0 (0)
SW1A 2AQ | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Lettgjenkjennelig fasade til TK Maxx
TK Maxx Charing Cross (Sentrum)Merkevarer og mote til svært reduserte priser.
 
4.7
 
0.0 (0)
WC2H 0JR | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Elisabeth Tower med Big Ben innfelt
Big Bener navnet på bjellen, tårnet heter Elisabeth Tower
 
1.8
 
0.0 (0)
SW1A 0AA | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Lett å kjenne igjen og finne det enorme kjøpesenteret i vest-London
Westfield White City (Shepherds Bush)Et av de største kjøpesentrene i London
 
0.0
 
0.0 (0)
W12 7GF | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
Hyde Park
Hyde ParkEn av de aller største og "busy" parkene i London
 
4.2
 
0.0 (0)
W2 2UH | I nærheten
  Skriv omtale
Add to list
101 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4 5 6