Norsk London guide: Norlons storbyguide for London

Opplev mer for mindre og unngå turistfellene. Med denne storbyguiden kan du spare tid og penger på din (neste) Londontur. Alt fra uteliv og severdigheter til fotball og musikaler - London har alt! Her kan man også finne reisetips for å enklest mulig komme seg rundt og hvilken hvordan man kommer seg fra flyplassene til hotellet.

 
Overnatting | Hotell

Alt man trenger vite for å finne de beste overnattingsmulighetene inkludert hotell og AirBnB

 
Reiseråd og tips

Tipsene for å spare mye tid og penger før og under selve oppholdet.

 
Ting å gjøre i London

London har mye mer enn bare London Eye og Madame Tussauds!

 
Utelivsguide: Mat og Drikke

Opplev kulinariske opplevelser i verdensklassen - Europas beste uteliv!

Store og rene dobbeltrom er tilgjenglig
 
0.0
 
4.5 (2)
The Strand Palace Hotel
Dette sentrale hotellet har det meste vi nordmenn på tur behøver: bra standard på rommene, god frokost og flere muligheter til å spise på hotellet etter en lang dag på farten i byen.
 

Kartguide for London

Legger til flere markører på kartet
 
 

Populære Guidebøker

Selv om bøker kan være litt utdaterte er de fortsatt veldig populære og nyttige. Nedenfor har vi samlet noen av våre favoritter:

Hemmelige Tips og Triks

Selv om man er kjent i byen eller ikke, så er noen av disse tipsene veldig verdifulle (ok, vi setter lista høyt nå, men de er iallefall veldig bra!). Vi kan starte med noen mer kjente triks: Vet du at de fleste butikkene som ligger på Oxford Street også ligger i andre bydeler, hvor det oftest er mindre folk og prisene kan tilogmed være lavere.

1. Hopp over pariserhjulet

Det flotte med London er at uansett hvem man reiser med, kan man sette opp alt fra overnatting til ting å gjøre som passer for hele reisefølget. Noe så populært og vanlig som London Eye, trenger ikke være det beste valget. Hvis man er med venner og har lyst på noe godt å drikke, så kan baren i Duck & Waffle være et bedre alternativ, eller kanskje man skal imponere med en middagsdate på toppen av The Shard? Alle tilbyr utsikt av London fra luften, men alle har forskjellige fordeler. Hvis man vil høyt, men samtidig være bakkenær, kan man ta turen på One Change kjøpesenteret og ta turen til rooftoppen ved The Madison.

2. Har du kanskje allerede togbillett?

En ting som er irriterende dyrt er å komme seg fra A til B, hvor besøkende og turister oftest betaler mer enn fastboende. Det er ikke på grunn av at de får billigere billett, men det er rett og slett av at vi oftest ikke vet hvordan vi kan kjøpe billigste alternativ. Det dyreste er helt klart å kjøpe dagsbillett (vanlig papirversjon), det billigste er å gå for et elektronisk alternativ, da enten med et såkalt Oysterkort eller bankkort eller telefon (Ja, helt genialt!). Denne betalingsmetoden (og papirbilletter) er gyldige til å benytte på tuben / undergrunnen, busser, tog og tram (finnes kun i sør-London).

3. Vær motsatt

"I bakvendtland, går allting ann" heter det. Dette er noe som stemmer til en liten grad når det kommer å slippe kø i London også. Hvis man drar ut på shopping/sightseeting tidlig på dagen, tidlig i uken, kan man spare et par timer kø i løpet av dagen (så fremst det ikke er bank-holiday/helligdag, og at man gjør det utenom morgenrushet.

4. Be om momskvittering

Det er faktisk enda mange som ikke vet at man kan kreve momsen tilbake etter å ha shoppet i London, og det tar ikke spesielt lengere enn å få vanlig kvittering.

5. Bruk internett (til og med gratis!)

Hvis internettabstinensene blir for sterke kan du gå til kafeer og puber for å bruke gratis internett, er du lur, registrerer du deg hos The Cloud (Gratis internett i London) med en gang. Man kan oppbevare bagasje og ladde telefonen inne på casinoene som ligger rundt Leicester Square (ikke si det til noen).

6. Åpent, men...

De fleste attraksjonene, severdighetene og aktivitetene er åpne på helligdager / bank-holidays. Hvis man har muligheten, så bør man legge besøk til populære steder til en dag som er utenom disse.

Hvis du tar turen over i løpet av disse periodene så kan det være lurt å sjekke på forhånd om hva som er mest populært og unngå dyrere priser, i tillegg til å måtte bruke mesteparten av tiden i kø eller komme seg fram og tilbake i trafikken.

Det er også verdt å merke seg at å bruke offentlig transport på en vanlig ukedag mellom klokken 7 og 9 på morgenen, og fem til sju på ettermiddagen, kan inkludere mye stress og kø.

For nybegynneren

Hvis man ikke har vært i London tidligere kan man virkelig se fram til en fantastisk opplevelse, for det er det byen er: en opplevelse, både på godt og vondt. Det første man opplever er at ting tar tid, og det fra man ankommer en av de fem flyplassene som ligger rundt byen, til man skal betale middagen på Jamie Oliver restauranten etter middagen på kvelden. Men, dette er en del av opplevelsen og det trenger ikke være så irriterende som det kanskje kan virke, man treffer mye søte og rare mennesker på sin ferd gjennom millionbyen ved Themsen (I tillegg har vi som bor her, lært oss en god del triks som vi deler med deg her i vår storbyguide).

Velg riktig flyplass ved billettbestilling

Da det er flere flyplasser å velge mellom og noen flyselskaper anbefaler i tillegg å bruke Luton airport som alternativ (det bør være veldig dyrt eller ingen ledige billetter på de andre flyplassene for at vi bruker denne flyplassen, det er litt for langt unna byen!), er det viktig å finne en flyplass som passer ditt tidsskjema og det du skal gjøre (det kan jo hende at man kan kun reise til en, da er valget lettere:p ).

Det viktigste å tenke på med å velge flyplass er når man skal benytte seg av den. Hvis det er i løpet av timene mellom klokken to og 7 på morgenen, må man beregne å bruke noen hundre kroner i taxi (kommer litt ann på fra hvor til hvilken flyplass, eller litt lengere tid for å bruke flybuss (disse er tilgjengelige til alle flyplassene og tar alt fra en til to timer).

Velg hotell og overnatting med omhu

Når man sitter hjemme i Norge og skal finne overnatting til Londonturen er det enkelt å velge det alternativet som er rimeligst, uten at man i det hele tatt planlegger i forhold til hva man skal gjøre her - det kan bli dyrt! Hvis man skal tilbringe mest tid rundt sentrum av byen, er det lite smart å ha hotell i utkantstrøkene, selv om man kan spare noen hundrelapper. Ikke bare tar det lang tid med buss og undergrunn, men det blir fort "veldig" dyrt hvis man må benytte seg av taxi hvis det er tubestreik, man har mye bagasje eller at man rett og slett har vært ute til etter de har sluttet å gå.

... det er langt fra norsk standard

Hvis man i tillegg bestiller hotell etter antall stjerner på nettsiden, ja da kan man virkelig få seg en overraskelse, for de fleste hotellene i London ser ut til å ha 2 eller flere stjerner. Vi har sjekket. De ville mest sannsynlig ikke fått en halv stjerne hjemme en gang. Det er faktisk ikke uvanlig med vegg-til-vegg teppe på badet, eller vindu som går rett inn til nabobygget eller så små rom at man må ut for å endre mening. Derfor har vi satt sammen en egen guide for hotell med norsk standard her i London.

Airbnb er blitt et populært alternativ i Lonon for de som ønsker å bo privat.

Reisebyrå eller gjøre selv

Det er både fordeler og ulemper med å benytte reisebyrå til å sette sammen din Londontur, men det er det også med å gjøre det selv.

Største fordel med å sette sammen selv er at man har mulighet til å spare en del penger, ulempen derimot er at det kan ta litt tid (med vår storbyguide kan dette gjøres mye enklere, sammenligne priser, sette sammen dagslister, bli kjent med områder og byen før man i det hele tat lander på flyplassen.

Største ulempen med reisebyråer er at man ikke får bekreftet pris og bestilling før de har svart på bestillingen/prisforespørselen. Fordelen er helt klart at de gjør alt av bestillinger og finner alternativer hvis noe er utsolgt eller ikke lenger tilgjengelig.

Med Londonguiden vår kan man gjøre begge deler, både sende forespørsel til reisebyråer som kommer tilbake med forslag og pris, eller man kan gjøre jobben selv og bestille hver for seg.

Bruke norske eller engelske byrå?

Hvis man skal sette sammen reisen selv kan det lønne seg å kjøpe direkte fra England via tilbydere her, da slipper man urettferdige valutakurser og man kan spille litt på at pundet er svakere enn kronen (når det hender). Hvis man derimot skal benytte tradisjonelle reisebyråer kan det være bedre å benytte norske eller skandinaviske byråer, noe som gjør det enklere med kommunikasjon og håndtering av selve administrasjonen.Londonpakker / pakkereiser

VIKTIG: Mange av de største reisebyråene har avdelinger på både norsk og engelsk, hvor den norske avdelingen som regel er en underavdeling. Hvis dette er tilfellet kan det lønne seg å benytte den britiske. Dette er for at alt av billetter og overnattinger i London må kjøpes i pund i utgangspunktet og norske selskaper må dermed ha en valutabeskyttelse for å ikke tape penger. For eksempel så er Ving en del av Thomas Cook, og begge leverer fotballreiser til London med billetter, på disse kan man lett spare noen hundre kroner per person ved å velge den britiske (men vær obs på at det er større konkurranse for de engelske, så billetter kan selges ut raskere).

London fra A til Å

Attraksjoner er det nok av i og rundt London. Her finner man alt fra verdenskjente turistattraksjoner som Madame Tussauds og London Eye til Highgate Cemetary og Herron Tower (Sushi Samba og Duck and Waffle) som er et bedre alternativ enn London Eye for voksne og spesielt par.

Butikker finner man over alt, men de fleste nordmenn gjør den feilen at de kun benytter seg av Oxford Street eller Regent Street (du vet den som Norge eier) og butikkene rundt. Disse er veldig bra og verdt et besøk, men de fleste butikkene her finnes andre steder hvor man i tillegg kan finne kulere/forskjellige butikker, i tillegg til at det ofte er mindre mennesker. List anbefalte butikker i London | Markeder | Varesentre og kjøpesentre

Central Line er den linjen som blir brukt mest av nordmenn og andre som besøker byen. Linjen går fra øst til vest og følger Oxford Street hele veien med 4 stopp på veien (Tottenham Court Road på den østre delen nær Soho og Leicester Square, Oxford Circus i krysset ved Regent Street og verdens beste cocktailbar Artesian, Bond Street Station som ligger over veien for kjøpesenteret Selfridges og Disney Store, og i vestenden av gaten ligger Marble Arch Station som er på hjørnet med den største Primarkbutikken i London og fantastiske Hyde Park).

Dominoeffekt er noe som man får oppleve i stor skala hvis det kommer en cm med snø her. Det starter som regel med at undergrunnen og tog slutter å gå eller med svært mye forsinkelser. Deretter kommer resten av transportsystemet med busser og taxier, helt til det er panikk i gatene og folk ikke kommer seg til og fra jobb, så butikker og kontorer stenger ned. PS: Dette er ikke en spøk, det er velkjent at byen stenger ved snø!

Elven som slynger seg igjennom London (ja, vi snakker om Themsen) er Englands lengste elv. Det mange ikke vet er at fra Teddington i sørvest-London helt til utløpet, blir elven påvirket av tidevann som varierer dybden med flere meter og ved høyvann stenges faktisk flere sykkelveier og gangfelt langt elvebrennen.

Fulham er et område nord for Themsen i sørvest-London og grenser med Chelsea og Putney (over broen, og er veldig populært blant nordmenn som studerer ved Roehampton University). Fulham er det lokale laget for bydelen, selv om faktisk Chelsea og Stamford Bridge også ligger innenfor bydelsgrensene. Craven Cottage som er hjemmestadionen til Fulham, har fantastisk beliggenhet rett på elvekanten og et par minutters gange fra Putney Bridge.

Gå mye! Man er litt bortskjemt med å bo i London, ikke bare er det mye å gjøre rundt omkring, det er også veldig enkelt (så fremst det ikke er streik, snø eller rushtid) å komme seg fra a til b. Med mange anledninger, spesielt i West End/"sentrum" av byen, er det faktisk raskere å gå. Et godt eksempel er fra Leicester Square til Covent Garden, eller til Piccadilly Circus, eller til Trafalgar Square osv. Et godt tips er å benytte seg av vår London Guide / kartguide og planlegg litt med vårt interaktive kart.

Harrods er kanskje verdens mest kjente varehus, men det er viktig å huske at det er eksklusivt, noe som medfører at shoppingbudsjettet kan fort sprekke hvis man ikke har en god viljestyrke. Det er her kjendisene ofte shopper, men de holder seg unna i helgene da det er ekstremt mye mennesker her.

Internett finner man i de fleste puber områder av byen, så man trenger ikke bruke roaming fra norsk telefonnummer som kan koste en halv formue. Det beste å gjøre er å registrere seg på The Cloud som er gratis og en av de mest utbredte leverandørene av wifi i restauranter og puber. TIPS: Hvis man ikke har bostedsadresse i London, kan man bruke postkoden til hotellet man skal bo (Britisk postkode er nødvendig for å registrere en gratis konto).

Juks er noe man opplever over hele verden, men dessverre er London en by som tiltrekker seg kriminelle som forsøker seg på scams og turistsvindler. Husk å alltid ha verdisaker pakket godt bort i vesker og lommer med glidelås.

Kaffe er nesten like populært som øl i hovedstaden, og det finnes så utrolig mye mer enn Starbucks og filterkaffe. De kuleste kafeopplevelsene inkluderer ikke bare melk i kaffen, her i London kan det være en kattekafe, eller hva med å nyte en fantastisk kaffe midt i et sykkelverksted (Look mom no hands)?

London Eye er en av europas mest besøkte turistattraksjoner, men vet du at det finnes bedre alternativer for en date med partneren eller for en gruppe venner som ønsker noe godt å drikke med panoramautsikt over storbyen? The Shard er siste alternativ, men her må man gjerne bestille bord på forhånd eller betale £24 i inngang. Vi er tilhengere av Herron Tower som huser cocktail restaurantene Duck & Waffle og Sushi Samba, som er gratis å benytte. Hvis man ønsker litt lavere alternativ, da er The Madison (på taket av et kjøpesenter med St. Pauls katedralen som nærmeste nabo) et veldig godt alternativ både for bilder og som manneparkering mens resten benytter seg av kjøpesenteret i etasjene nedenfor.

Mat! Her kan man spise som kongelige uten at det koster skjorta eller at man må bestille bord flere måneder i forveien. Uansett hva man er vil oppleve og spise, så er det nesten garantert at det finnes i London. Man har kjente matmarkeder som Borough Market og Camden market hvor man finner små retter fra hele verden, i tillegg til popup restauranter og streetfood som koster mindre enn en hamburger hjemme i Norge. Tradisjonelle restauranter konkurrerer direkte med såkalte gastropuber som serverer restaurantmat med pub atmosfære.

Nordmenn i London er samfunnet for oss som bor og lever i storbyen. I tillegg til å dele våre tips med andre som skal oppleve byen, leverer vi en inkluderende informasjonsdel som inneholder alt man trenger å vite før man flytter hit, hvordan det er å jobbe/studere i en så stor by, og hva som må ordnes når man har ankommet byen.

Opplevelser er noe som finnes over alt, hva med å fly jagerflysimulator i Science Museume, eller kjøre superbiler på Top Gear banen? Hvis man bor her, eller har med seg fotballklærne på tur, kan man ta del i vår fotballgruppe som spiller igjennom hele året.

Postkoder er viktig når man skal komme seg rundt / bo i London. Denne tall-nummer kombinasjonen er en ganske klar indikasjon på hvor i London noe er, foreksempel så starter det med N (North), SW (South West), NW (North-West)osv, deretter er det tall-nummer kombinasjon for gater også, så en postkode viser faktisk hvilken gate man bor i, hvis man så legger til for eksempel hus nummer 2, så vet man nøyaktig hvor noe er. For å søke på national insurance nummer, åpne bankkonto og skaffe mobilabonnement må man ha postkode.

Queens Park (ikke fotballklubben) er en "ukjent" liten park som er perfekt for litt aktiviteter i løpet av sommermånedene. Her kan man spille tennis, golf (9 hull), bordtennis, i tillegg til at det er et kjempefint uteanlegg for barn som har svømmebasseng for de minste i juni til august. Det anbefales å ta en liten tur i parken på en søndag i løpet av sommeren, da er det live musikk rundt klokken ett hver dag.

Rotter er noe som er over alt der det er hus, en beskrivelse som ofte blir brukt er at man er aldri lengere enn 5 meter fra en rotte her i byen. Før du kansellerer flybilletten, så kan vi trøste med at man svært sjelden ser disse langhalede krypene.

Sykling er en av de beste måtene å komme seg rundt i byen på, og det trenger ikke være så farlig heller. London introduserte såkalte borissykler / bysykler i 2010 og de blir brukt av tusenvis av mennesker hver eneste dag.

Tottenham er en av hovedstadens aller mest populære fotballklubber og holder til i området med samme navn. Flere hundre nordmenn kommer til Tottenhams stadion White Hart Lane for hver eneste hjemmekamp og man finner mange av disse på puben Bricklayers Arms.

Undergrunnen (også kjent some tuben) er for mange av oss det beste alternativet for å komme seg rundt om i hele byen. Tuben i London går fra alle områdene og delt opp i forskjellige linjer, som igjen har fargekoder som gjør det enkelt å finne fram til riktig linje.

Verdensberømt arkitertur finner man over alt i byen. I stedenfor å sette av en hel dag til å dra rundt for å finne disse, så er det kanskje verdt å reise rundt med buss og heller hoppe av hvis man ser noe som er verdt å ta bilder og utforske. Det er også veldig fint å spasere fra Embankment ved London Eye og opp til Leicester Square via Trafalgar Square.

Westfields er to av de største kjøpesentrene i England og er perfekt for shopping, spesielt hvis været er litt ufyselig for å gå rundt i handlegater og mellom butikker. De to avdelingene er plassert i hver sin ende av byen, Westfield i Stratford ligger helt øst, mens Westfields ved Shepherds Bush ligger på vestkanten. Begge kjøpe sentrene er tilgjengelig via Central Line, så hvis man planlegger en maraton shoppedag, så kan man starte tidlig ved en av Westfieldssentrene og ta tuben til Oxford Street og fortsette langs den.

199 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Ordne 
 
Euston Tap sett skrått fra Cider Tap
Euston Tap og Cider Tap
To spesialiststeder for cider og øl
 
4.3
 
4.5 (1)
  Skriv omtale
Add to list

Hemmelig innhold! Disse sidene har innhold som kun er synlig for innloggede medlemmer.

Absolutt ingenting å si på utvalget
The Queen's Head (Kings Cross)
Veldig bra pub for øl-elskere
 
4.8
 
5.0 (1)
  Skriv omtale
Add to list
Inngangsskiltet til Lillywhites i Piccadilly Circus
Lillywhites (Sports Direct)
Åpningstider og informasjon om Londons mest kjente sportsbutikk
 
4.7
 
4.7 (1)
  Skriv omtale
Add to list
Veldig lett å kjenne igjen den røde fasaden til lekebutikken
Hamleys
Verdens eldste og største lekebutikk
 
0.0
 
4.8 (2)
  Skriv omtale
Add to list
Green Man (hotel som det egentlig heter) er lett gjenkjennelig når man kommer til toppen av bakken.
The Green Man (Wembley)
Populær pub med "festivalområde" før fotballkamper
 
2.6
 
3.0 (1)
  Skriv omtale
Add to list
Gaucho Piccadilly (Swallow Street)
Gaucho Piccadilly (Swallow Street)
Sør-amerikansk biff av ypperste kvalitet
 
4.9
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Tower of London ruver godt i terrenget ved Themsen
Tower of London
Billetter, åpningstider og informasjon
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Flasker kan brukes til så mangt og passer godt med den enkle stilen inne i lokalene til MK
Mother Kelly's
Ølbutikk/bar som er verdt et besøk
 
4.7
 
4.5 (1)
  Skriv omtale
Add to list
Bildet rettferdigjør ikke burgeren, så vi kommer tilbake med flere bilder neste gang vi er der!
Tommi´s Burger Joint (Marylebone)
Svært populær og busy burgershappe i London
 
4.4
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Brentford Football Club (Griffin Park)
Brentford Football Club (Griffin Park)
Eneste stadion med en pub på på hvert hjørne av stadionen
 
4.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Den sjarmerende butikkfasaden til P&W
Paxton & Whitfield
Ostebutikk i "sentrum" som åpnet i år 1797!
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Trivelige folk og vafler er også en liten bonus i den lille butikken til kirka.
Butikken til Sjømannskirka
Norske matvarer og godis i London
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Konserter og musikkfestivaler i London 2017
Konserter og musikkfestivaler i London 2017
Mange store band og artister kommer til byen i løpet av året!
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Voksdukken av dronning Elisabeth får litt 'sminke'
Madame Tussauds
Billetter, priser og veibeskrivelse
 
4.0
 
3.8 (1)
  Skriv omtale
Add to list
Bilde fra Farmers Markedet som finner sted hver søndag.
Brixton market
et livlig område kjent for sin atmosfære
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
City Cruise er en av alternativene man har når man vil se London fra båt
Båt-sightseeing fra Themsen
Se London fra Themsen
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Det er magisk å oppleve Tottenham og engelsk fotball generelt!
Tottenham Hotspur (White Hart Lane)
Billetter, puber og hotell
 
4.0
 
4.6 (2)
  Skriv omtale
Add to list
Wembley Stadium Tour - Guidet omvisning
Wembley Stadium Tour - Guidet omvisning
Opplev innsiden av en av verdens mest kjente stadioner
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Utenfor Wembley stadion under OL i London
Wembley Stadium
Englands største fotballstadion
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
Carnivore Platter - en samling av røkt kjøtt
Red Dog Saloon
Nok en amerikansk diner i London
 
0.0
 
0.0 (0)
  Skriv omtale
Add to list
199 Resultat - Viser 1 - 20  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10